25 / 07 / 2024

Birevim 2020’yi ‘Tasarruf Seferberliği Yılı’ ilan etti!

Birevim 2020’yi ‘Tasarruf Seferberliği Yılı’ ilan etti!

“BİREVİM”, Bursa özelinde gerçekleşleşen “Yerel Halkın Tasarruf ve Finans Davranışlarına Yönelik Tutum” araştırması sonuçları yayınlandı. Araştırma sonucunda Bursalılar 30 yaşından önce tasarruf yaparken, Bursa’da 10 kişiden 6’sının borcu bulunmuyor.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


2020 yılını ‘Tasarruf Seferberliği Yılı’ ilan eden BİREVİM’in “180 Günde Birlikte Mümkün’ farkındalık projesinin yeni durağı Bursa olarak açıklandı. Proje kapsamında, “Bursa Yerel Halkın Tasarruf ve Finans Davranışlarına Yönelik Tutum Araştırması” çalışmasının sonuçlarını yayınladı. 

Bursa Yıldırım şubesinde çalışanların katılımıyla düzenlenen Kırmızı Tim canlı yayınında konuşan BİREVİM Pazarlama ve Pazarlama İletişiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Didem Sübar Özdemir, Bursa’da aylık tasarruf miktarı ve tasarruf edilebilecek tutarın Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde olduğunu açıkladı. “Bursa gerçek anlamda ‘geleceği’ için tasarruf ediyor” diye konuşan Özdemir, “Araştırmamızdan, Bursa’nın, aylık tasarruf miktarı ve tasarruf edilebilecek ortalama tutarının 1.645 TL olduğu sonucu çıktı. Ayrıca Bursa’da tasarrufun 30 yaşından önce başladığı tespit edildi. Bu sonuçlar hem marka olarak bizim var olma sebeplerimize çok yakın hem de Bursa’nın ve Türkiye’nin geleceği için umut verici” ifadelerini kullandı.

Pandemide tasarruflar azaldı

Bursa Yıldırım Şube Müdürü Güneri Filiz ise şu açıklamalarda bulundu: “Bursa’da tasarruf etme amacında ilk sırada ‘geleceği garanti altına almak’ yer alırken; ikinci sırada ‘ev ve araba satın almak’ yer aldı. Bursa’da yerel halkın yüzde 6,7’si ‘borçlarını çalışarak kapatmayı’ düşünüyor. Tasarruf yapanların yüzde 58’inin bankada ‘vadesiz hesabı’; yüzde 47’sinin ise, bankada ‘vadeli hesabı’ bulunuyor. Bursa’da ayrıca, altın yoluyla tasarruf yapma durumunun yüksek bir oranda çıkması dikkat çekiyor. Bursa’da her 4 kişiden 1’i tasarruf finans yöntemini bilmektedir.” 

Bursa’da, her 10 kişiden sadece 4’ünün borçlu durumda olduğundan bahseden Güneri Filiz, şunları söyledi: “Ben bardağın dolu tarafına bakanlardanım. Bu rakam aynı zamanda, Bursa’da her 10 kişiden 6’sının borcu olmadığını gösteriyor. Tasarruf yapan her 10 kişiden yaklaşık 7’si, pandemi döneminde tasarruflarının azaldığını belirtiyor.” 


Geri Dön