27 / 04 / 2024

Birleşik Krallık konut piyasasında yükseliş bekleniyor!

Birleşik Krallık konut piyasasında yükseliş bekleniyor!

RBC Capital analistleri Çarşamba günü yayınladıkları raporda Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında artış beklediklerini belirtti.



RBC Capital analistleri Çarşamba günü yayınladıkları raporda, Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarının bu yıl içinde düşmeyeceğini tam tarsi yükselişe geçeceğini açıkladı.

2023 YILINDA KONUT FİYATLARI YÜZDE 1.4 AZALDI!

Açıklanan rapora göre 2023 yılında konut fiyatlarının yüzde 1,4 oranında düşerek 285 bin sterline gerilediğini, fakat Aralık ayında yüzde 0,3 oranında arttığını gösteren Tapu Sicilinden alınan en son rakamlar değerlendirildi. 

''KONUT FİYATLARINDA GERİLEME BEKLEMİYORUZ''

İnvesting'te yer alan habere göre; RBC Capital, "Bugün açıklanan rakamlar 2023 yılında konut fiyatlarında önemli bir düşüş yaşanmadığını teyit ediyor ve enflasyonun düşmesi, mortgage faiz oranlarının azalması ve maaşların artması eğilimiyle 2024 yılında da önemli bir gerileme beklemiyoruz" ifadelerine yer verilerek şu bilgilere yer verildi: "Konut inşaat şirketlerinin son açıklamaları ve önlemleri, yılın bu noktasında emlak piyasasının beklentilerinin iyileştiği yönündeki görüşümüzü güçlendiriyor" denildi.

Birleşik Krallık konut piyasasında yükseliş bekleniyor!

KONUT PİYASASI CANLANACAK

Banka, konut piyasasının tekrar canlanması için koşulların uygun olduğuna inandıklarını ve bu seçim yılında Birleşik Krallık yetkilileri tarafından alınacak her türlü politika kararının emlak sektörünün canlanmasına olumlu katkıda bulunacağı konusunda iyimser bakıyor.

Raporda ilk göstergeler 2024 yılında emlak piyasasında bir canlanmaya işaret ediyor. Konut fiyatlarının 2024 yılında sabit kalacağını ya da mütevazı bir artış yaşayacağını ve mortgage faiz oranlarının düşmesiyle birlikte emlak işlemlerinin sayısının artacağı tahmin ediliyor. 

 EN FAZLA KONUT FİYATLARI KUZEY İRLANDA'DA ARTTI

Birleşik Krallık'ta konut piyasasında fiyatlar yıllık olarak en fazla artış Kuzey İrlanda'da yaşanırken, İskoçya ve Galler'de konut fiyatları sırasıyla yüzde 4 ve yüzde 3,2 oranında yükselişe geçti. 

İngiltere'nin başkenti Londra'da, 529 bin 528 sterlinle ortalama konut fiyatlarının en yüksek olduğu bölge olarak devam ediyor. Buna rağmen fiyatlar ocak ayında yıllık bazda yüzde 0,4 düşüş yaşadı.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Mortgage oranları düştü, Birleşik Krallık konut piyasası rahatladı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Geri Dön