04 / 05 / 2024

Bitcoin 11 ayda yüzde 72 yükseldi!

Bitcoin 11 ayda yüzde 72 yükseldi!

Omicron’un ekonomilerde tekrar kapanmaya neden olabileceğiyle ilgili endişeler para piyasalarında da etkisini gösteriyor. Peki kripto paraları neler bekliyor? 11 ayda yüzde 72 yükselen Bitcoin'de artışlar sürecek mi?



Kripto para birimleri cuma günü gelen sert satıştan sonra haftanın ilk işlem gününde toparlanma eğilimi sergiliyor. Sözcü Gazetesi'nden Mehtap Özcan Ertürk'ün haberine göre; geçen hafta cuma günü Güney Afrika'da yeni varyant Omicron'un ortaya çıkmasıyla dünya genelinde salgının kötüleşebileceğiyle ilgili beklentiler çoğaldı. Bu gelişmeyle beraber piyasalarda risk iştahı yükselirken, kripto paralarda sert satışlar gerçekleşti. Yeni varyanta ilişkin tedirginlikler çoğaldıkça merkez bankalarının sıfır faiz politikasını terk edip, ultra gevşek para politikalarında normalleşmeyi engelleyeceği öngörüleri yatırımcıların güvenli limanlara yönelmesini sağlıyor. Bu süreçte ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ‘varlık alımlarını azaltma programlarının ne hızda süreceği, sıfır faiz politikasından ne zaman çıkacağı' kripto para sektörü içinde oldukça önem arzediyor.

Bitcoin 11 ayda yüzde 72 yükseldi!

ENFLASYON SORUN

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, konuya ilişkin açıklamasında “ABD'de dahi yüzde 6.2'ye çıkan enflasyon her ne kadar geçici dense de varyantın yayılması ve bu zamana kadar yapılan aşılamanın varyanta karşı yeteri kadar etkili olmadığı bir senaryo söz konusu olursa 2022 ve 2023 dünyanın gıda ve tedarik zincirindeki aksamadan kaynaklı yüksek enflasyon dönemine sokacaktır” diye konuştu. 

Bitcoin 11 ayda yüzde 72 yükseldi!

Risk iştahı canlanabilir

– Beste Naz Süllü, “İlk olarak pandemi döneminde yapılan yardımların aksatılmaması ve teşvikler kripto para fiyatlarını yukarı yönde etkiler” dedi. Süllü, “Büyük merkez bankalarının ekonominin hassas dengesine zarar vermemek için faizleri artırmaması ya da faiz artırımını ötelenmesi risk iştahını yeniden canlandıracağı gibi kripto paralarda yukarı yönlü bir hareket yaratabilir”  açıklamasında bulundu. 

Bitcoin 11 ayda yüzde 72 yükseldi!

Bitcoin 11 ayda yüzde 72 yükseldi

İki haftadır kripto para birimlerinde kaydedilen sert dalgalanma Bitcoin fiyatlarını da etkiledi. Önde gelen kripto para birimlerinden Bitcoin'in ortalama fiyatı 1 Ocak tarihinde 33.141 dolar seviyesindeydi. Bitcoin dün 57 bin 063 dolar düzeyinde dengelendi. Böylece Bitcoin 11 aylık süreçte yüzde 72'den fazla değerlendi. Büyük merkez bankaları tarafından uygulanan teşvik politikalarından destek alan Bitcoin 68 bin 935 dolara kadar çıkarak bütün zamanların zirvesine ulaşmıştı. Fakat daha sonra ABD'nin devreye almayı öngördüğü yaptırım kararlarının etkisiyle değer kaybetmeye başladı.

Shiba Inu yükselişe geçti!

Bitcoin'de yatırım iştahı artabilir!

Kripto paralar kayıplarını telafi etti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön