07 / 05 / 2024

Bitcoin 28 bini aştı! Kripto paralarda yükseliş başladı mı?

Bitcoin 28 bini aştı! Kripto paralarda yükseliş başladı mı?

Bitcoin, ABD’de son dönemde gündemin bir numaralı sorunu şeklinde görülen borç tavanı krizinin çözülmesiyle 3 hafta sonra ilk defa 28 bin seviyesini geçti.



Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak’ın hazırladığı değerlendirmede kripto para piyasasındaki gelişmelere yer verildi. 

Hacimsiz ve yatırımcıları yoran son üç haftadan sonra yeni haftaya, haber akışı açısından olumlu başlandı. Ayrıca bu hafta kripto para piyasası için yeni gelişmeler de yaşanacak. Kısa vadede en önemli sorun olan ve tüm dünya piyasalarını baskı altına alan ABD borçlanma tavanı uygulaması 1 Ocak 2025 tarihine kadar askıya alındı ve sorun kısa vadede kısmen çözüme kavuştu. Haber küresel piyasalarda olumlu etki yarattı ve kripto para piyasası da 5'ten fazla primlenerek kısa sürede en çok getiri elde ettiren yatırım aracı oldu. 

Bitcoin 28 bini aştı! Kripto paralarda yükseliş başladı mı?

Diğer taraftan geçen hafta ABD’nin en büyük bankalarından JP Morgan’ın analistlerinin Bitcoin için 45 bin dolar hedefini işaret etmesi, Tayland özelinde Asya ülkelerinde kripto para yatırımının yükselmesi ve çeşitli borsaların lisans alması, Dubai’nin küresel çapta bir kripto merkezi olması gibi haberler gündemin ilk sıralarına yerleşti. 

Bu hafta ise kripto para piyasasını etkileyen gelişme Hong Kong’un kripto paralara izin vermesi ve borsaların ülke içerisinde faaliyette bulunmaya başlaması şeklinde dikkat çekiyor. 

Bitcoin 28 bini aştı! Kripto paralarda yükseliş başladı mı?

Daha önce Çin başta olacak şekilde kripto para piyasasına yasaklayıcı müdahaleler ve önlemler yayınlayan Asya ülkeleri, bu politikalarından vazgeçerek daha kapsayıcı politikaları bensimsemeye başlıyor.  Asya finans piyasalarının önemli ülkesi olan Hong Kong’da kripto para faaliyetleri 1 Haziran'de start alıyor. 

Bugün Anma günü sebebiyle piyasaların kapalı olduğu ABD’de cuma günü tarım dışı istihdam verisi izlenecek. Bu verinin kripto paralar üzerinde etki yaratabileceği öngörülüyor. 

Hafta sonu 1,11 trilyon dolar seviyesinde seyreden kripto para piyasasının toplam hacmi hafta sonu yapılan alımlarla 1,16 trilyon dolara çıkarken, günlük hacimler 35 milyar dolar seviyesinde. Bununla beraber hafta sonu en çok artış gösteren kripto paralar ise LINA, TOMO, KEY, BEL ve ARPA şeklinde belirlendi. 

Küresel piyasalar yeni haftaya nasıl başladı?

Dünyaca ünlü ekonomist resmen açıkladı! Gümüş alın! 

Vatandaşın bireysel borçları son bir yılda iki katına çıktı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön