28 / 04 / 2024

Kripto paralar niye yükseliyor? Kripto paralarda yükseliş kalıcı mı? Gelecek aylarda neler olacak?

Kripto paralar niye yükseliyor? Kripto paralarda yükseliş kalıcı mı? Gelecek aylarda neler olacak?

Kripto para piyasaları, her gün giderek artan takipçi sayısı ile finans sektörünün en önemli gündem maddeleri arasında. 2022’de iflaslar ve krizler ile yatırımcılarını üzen piyasanın bu yıla yükseliş ile başlaması yatırımcılarını yeniden umutlandırdı.



Geçen yıl oldukça dalgalı bir seyir izleyen kripto paralar 2023 yılında yükseliş trendinde. Geçen yıl kripto piyasalarına yatırım yapanlar, iflaslar, spekülatif olaylar ve krizler nedeniyle zor günler geçirmişti. Bu yılın ilk günlerinden itibaren ise piyasalarda daha istikrarlı bir seyir izleniyor ve kayıplar telafi edilmeye çalışılıyor.

Kripto paralar niye yükseliyor? Kripto paralarda yükseliş kalıcı mı? Gelecek aylarda neler olacak?

Peki, bu yükseliş ne kadar kalıcı veya istikrarlı olacak? Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak işte bu soruları yanıtladı. Yorak, tatsız geçen bir yılın ardından kripto para piyasasının, ocak ayının genelinde neredeyse düşüş yaşamadığına dikkat çekerek yaklaşık 3 haftada yüzde 40’ın üzerinde bir getiri sağlayan lider kripto para birimi Bitcoin’in, tüm sektörün nefes almasını sağladığını savundu.  Bitcoin’in yanı sıra Ethereum da yüzde 40’ın üzerinde getiri sağladı. Birçok altcoinde yıl başından bu yana yaşanan hareketlerin yüzde 100’ü aştığını belirten Samet Yorak, kripto paraların ocak ayının en çok getiri sağlayan yatırım aracı olduğunu ileri sürdü.

PİYASALARDA NELER DEĞİŞTİ?

Peki geçen yıl boyunca birçok şok ve kriz atlatan, eski günlerinden çok farklı fiyatlamalar yaşayan kripto para piyasalarında neler oluyor? Yılbaşından bu yana yaşanan rallinin nedenleri nedir? Yorak, bu soruların yanıtı için genel resme bakmanın doğru olacağını vurgulayarak, “Kripto para piyasaları, kendine özel  bir ekosisteme ve teknolojik altyapıya sahip olsa da global finans sisteminin bir parçası. Özellikle bu piyasaların Amerika ekonomisine endeksli parametrelerle paralel ilerlediğini söylemek mümkün. ABD ekonomisi iyiye gittikçe, olumlu sinyaller geldikçe bunlar da piyasalara pozitif yansıyor” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön