12 / 05 / 2024

Kripto paralar niye yükseliyor? Kripto paralarda yükseliş kalıcı mı? Gelecek aylarda neler olacak?

Kripto paralar niye yükseliyor? Kripto paralarda yükseliş kalıcı mı? Gelecek aylarda neler olacak?

Kripto para piyasaları, her gün giderek artan takipçi sayısı ile finans sektörünün en önemli gündem maddeleri arasında. 2022’de iflaslar ve krizler ile yatırımcılarını üzen piyasanın bu yıla yükseliş ile başlaması yatırımcılarını yeniden umutlandırdı.



FED FAİZ ARTIŞINI YAVAŞLATACAK

Kripto paralar niye yükseliyor? Kripto paralarda yükseliş kalıcı mı? Gelecek aylarda neler olacak?

ABD’de 2023 ile ilgili faiz ve resesyon beklentilerinin yanı sıra, son açıklanan enflasyon ve büyümeye ilişkin öncü göstergelerin bir miktar iyileşmeye işaret ettiğini söyleyen Yorak, ABD ekonomisinin beklendiği kadar kötü durumda olmaması, sert resesyon bekleyişinin azalması ve enflasyondaki düşüş trendi, faiz artış beklentilerini azalttı. Şubat ayında faiz artış hızını 25 baz puana düşürmesi beklenen Amerikan Merkez Bankası FED’in mart ayından itibaren faiz artış döngüsüne son vereceği tahmin ediliyor. Samet Yorak, böylece Bitcoin’in son 4 ayın en yüksek seviyesine ulaşarak 23 bin 400 seviyelerine yükseldiğini belirtti.

ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA NELER OLACAK?

Yorak, yeni yılın kripto paralar açısından olumlu başlasa da çözüm bekleyen birçok sorun olduğunu da dile getirdi.

Yeni yıl kripto paralar için gayet olumlu başlasa da 2023 birçok sorunla baş edilmesi gereken bir sene olacak. Kripto paraların performansının global piyasaların performansına ve genel ekonomiye oldukça duyarlı olduğunun altını üizen Yorak, “Bu yüzden 2023 yılında da Bitcoin liderliğindeki birçok kripto paranın fiyatı ekonomik gelişmelere göre bir seyir izleyecek. Bu yıl içinde yüksek oynaklık görme ihtimali yüksek görünüyor. Özellikle enflasyon konusunda gelecek dönemde yaşanabilecek atalet, yani yapışkanlık sorunu çıkabilir. Böyle olursa Fed, sıkı duruşa ve şahin mesajlara devam edebilir” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön