27 / 04 / 2024

Borsada yükseliş kalıcı olacak mı? Endeks nasıl bir seyir izleyecek? İşte tahminler

Borsada yükseliş kalıcı olacak mı? Endeks nasıl bir seyir izleyecek? İşte tahminler

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugün yüzde 1,17 oranında değer kazanarak günü 5 bin 8 puandan kapattı. Dünkü kapanışa göre hız kesen borsada önümüzdeki dönemde yükselişin kalıcı olup olmayacağı merak ediliyor.



Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan deprem felaketlerinin ardından kapanan Borsa İstanbul dün yeniden açılırken, alıcılı seyir bugün de devam etti. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi güne yine sert yükselişler ile başlarken, açılışta endeks yüzde 7,29 değer artışıyla 5 bin 311 puan oldu.

Borsada yükseliş kalıcı olacak mı? Endeks nasıl bir seyir izleyecek? İşte tahminler

BIST 100 endeksi böylece yeniden 5 bin puanın üzerine çıkarken, 25 Ocak 2023 tarihinden bu yana en yüksek seviyesine ulaşmış oldu. Endeks gün içerisinde en yüksek 5 bin 320 puanı görürken, daha sonra gerçekleşen kar satışlarıyla gün içinde en düşük 4 bin 943 puana düştü. BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,17 yükselişle 5 bin 8 puandan kapattı.

Ekonomi Gazetesi’nden Şenay Zeren’in haberine göre, açılışta tüm endeksler yükseliş kaydetti. Bankacılık endeksi güne yüzde 8,10 oranında primle başladı. Holding endeksi ise yüzde 6,60 oranındaki değer artışıyla güne başladı. Seans sonunda ise bankacılık endeksi yüzde 1,83 oranında prim yaparken, holding endeksi yüzde 0,64 değer kaybetti.

Uzmanlar, borsada işlem gören şirketlerin, bugüne kadar 22 milyar lirayı aşan hisse geri alım programlarını açıklamasının yakından takip edildiğini belirtirken, Borsa İstanbul, SPK ve BDDK tarafından alınan önlemlerin Türk lirası varlıklarına olan ilgiyi artırması bekleniyor.

Haberde, Kahramanmaraş merkezli olan ve Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından yaşanan sert kayıplar sonrası Borsa İstanbul’un, 8 Şubat Çarşamba günü kapatıldığı ve o gün gerçekleşen işlemerin iptal edildiği hatırlatıldı. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, dün günü yüzde 9,88 değer artışıyla 4 bin 950 puandan kapatmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön