09 / 05 / 2024

Borsada yükseliş kalıcı olacak mı? Endeks nasıl bir seyir izleyecek? İşte tahminler

Borsada yükseliş kalıcı olacak mı? Endeks nasıl bir seyir izleyecek? İşte tahminler

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugün yüzde 1,17 oranında değer kazanarak günü 5 bin 8 puandan kapattı. Dünkü kapanışa göre hız kesen borsada önümüzdeki dönemde yükselişin kalıcı olup olmayacağı merak ediliyor.



YÜKSELİŞ KALICI OLACAK MI?

Borsada yükseliş kalıcı olacak mı? Endeks nasıl bir seyir izleyecek? İşte tahminler

Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı, Borsa İstanbul’un alınan önlemler ve destekleyici kararların etkisiyle dün sert bir yükselişle 4 bin 950 puana ulaştığına dikkat çekti. Karayazıcı’ya göre, borsadaki sert yükselişte iki faktör etkili oldu. Bu faktörlerden birincisi; pay piyasalarında satış eğiliminin ötelenmesi. Bireysel emeklilik fonlarının önümüzdeki hafta sonuna kadar gerçekleştireceği yaklaşık 8 milyar liralık alımı nedeniyle bazı yatırımcıların ‘acele etmeyelim’ diye düşündüğünü belirten Karayazıcı, “Bu yükselişte ikinci ve çok etkili olan bir unsur ise bireysel emeklilik fonlarının alım yapacağı beklentisiyle bazı aktörlerin yakın vadeli stratejilerle alıcı cenahta saf tutması” diye konuştu.

Tüm bu unsurlar bir araya geldiğinde Borsa İstanbul’da yükseliş eğiliminin birkaç gün daha sürmesinin mümkün olduğunu kaydeden Karayazıcı, ancak kalıcı bir değer artışının çok zor göründüğünü savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön