28 / 04 / 2024

Borsada bahar havası sona mı erdi? BIST 100 Endeksi 2023’de nasıl bir seyir izleyecek?

Borsada bahar havası sona mı erdi? BIST 100 Endeksi 2023’de nasıl bir seyir izleyecek?

Borsa İstanbul bu haftaya güzel bir başlangıç yaptı ama geçen hafta yaşanan sert düşüşler akıllardan çıkmadı. Uzmanlar, bu düşüşlerin nedenlerini sorgularken, BIST 100 endeksinin önümüzdeki dönemde nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.



Geçen yıl faiz ve dövizde umduğunu bulamayan ve birikimlerini enflasyona karşı korumak isteyen milyonlarca yatırımcı hisse senedine yönelmişti. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi de 2022 yılında sergilediği başarılı performans ile yatırımcılarının yüzünü güldürmüştü. Ancak bu yılın başından itibaren endeksin izlediği seyir ve yaşanan sert düşüşler ‘Acaba işler tersine mi dönüyor’ sorusunu akıllara getiriyor.

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, bugünkü ‘Borsada para kaybetmekten kazanmaktan daha zor!’ başlıklı köşe yazısında, Borsa İstanbul’un 2023 yılına ilişkin beklentileri ele aldı ve geçen hafta yaşanan düşüşün nedenlerini analiz etti.

Borsada bahar havası sona mı erdi? BIST 100 Endeksi 2023’de nasıl bir seyir izleyecek?

BAHAR HAVASI SONA MI ERDİ?

‘Borsada bahar havası sona mı erdi?’ sorusuna yanıt arayan Korcan, aslında bu sorunun yanıtının kişiden kişiye değişebileceğine değindi. Çünkü herkesin yaptığı yatırıma yüklediği vade süresi birbirinden farklı. Kimisi birkaç hafta gibi daha kısa vadeli olaya bakarken, kimisi ise 2-3 ay veya 3-5 gibi daha uzun perspektiften bakıyor. Doğal olarak bu süreler sonunda farklı getiriler oluşabildiği gibi yatırımcıların bazıları mutlu bazıları da mutsuz oluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön