12 / 05 / 2024

Borsada bahar havası sona mı erdi? BIST 100 Endeksi 2023’de nasıl bir seyir izleyecek?

Borsada bahar havası sona mı erdi? BIST 100 Endeksi 2023’de nasıl bir seyir izleyecek?

Borsa İstanbul bu haftaya güzel bir başlangıç yaptı ama geçen hafta yaşanan sert düşüşler akıllardan çıkmadı. Uzmanlar, bu düşüşlerin nedenlerini sorgularken, BIST 100 endeksinin önümüzdeki dönemde nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.



BORSA GEÇEN HAFTA NEDEN DÜŞTÜ?

Ufuk Korcan’a göre, geçen hafta yaşanan sert kayıpların nedeni ile ilgili piyasada aslında somut bir gerekçe ortaya konulamadığına dikkat çekiyor. Düşüşün ardından seçimlerin erkene çekilebileceği haberlerinin etkili olduğuna yönelik yorumlara değinen Korcan, ancak bu beklentinin borsada büyük bir satış baskısı yaratmasını çok mantıklı bulmuyor.

Borsada bahar havası sona mı erdi? BIST 100 Endeksi 2023’de nasıl bir seyir izleyecek?

Ufuk Korcan’ın köşe yazısında şu ifadelere yer verildi:

UZUN VADELİ BAKAN KAZANIR

“Geçen yıl yüzde 200’e yakın artan bir yatırım aracında ara ara düzeltmelerin yaşanması ve bunun boyutunun yüksek olması normal karşılanabilir. 5 bin 700 puanda gelen kar satışlarıyla başlayan gerilemeye yüklü kredili işlemlerin kapatılma çabası eklenince gerileme derinleşti. Buna bir de panik ve hisse senedi fonlarının yatırımcıların çıkışlarıyla yaptıkları satışlar eklediğimiz zaman kartopu şeklinde başlayan gerileme resmen çığa dönüşmüş oldu. “

YÖNÜ TAHMİN ETMEK PEK KOLAY DEĞİL

 Borsada kısa vadede yani günlük ve haftalık bazda yönü kestirmenin pek kolay olmadığını belirten Korcan, kısa vadeli yerine, yatırımını 3-5 yıl gibi uzun vadede bakan bir yatırımcının hisse senedinden zarar etmesinin pek mümkün olmadığını savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön