29 / 04 / 2024

İşte 27 Şubat haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

İşte 27 Şubat haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

ABD’de enflasyonla mücadele için faiz artırımlarının devam edeceğine ilişkin mesajlar başta pay piyasaları ve emtia olmak üzere uluslararası para piyasalarını olumsuz etkiledi. Altın, gümüş ve borsa düşüş kaydederken, gelecek hafta piyasaların nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.



ABD’de dün açıklanan verilere göre, kişisel tüketim harcamaları ocakta yüzde 1,8 ile piyasa beklentisinin üzerinde yükseldi.

 İşte 27 Şubat haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

ABD Merkez Bankası Fed tarafından enflasyon göstergesi olarak dikkate alınan gıda ve enerji kalemlerinin hesaplama dışı tutulduğu çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi de yine aylık bazda yüzde 0,6, yıllık bazda yüzde 4,7 yükseliş ile beklentileri aştı. Bu verilerin ardından küresel piyasalarda yapılan fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası’nın 75 baz puanlık daha faiz artışına gideceği tahmin ediliyor. Faiz artırımlarının ise mart, mayıs ve haziran aylarındaki toplantılarda, 25’er baz puan olarak yapılacağı ileri sürülüyor.

Geçen hafta içinde açıklanan ABD Merkez Bankası tutanakları, bütün Fed yetkililerinin faizlerin 25 baz puan artırılması konusunda hemfikir olduğunu ortaya koyarken, bazı üyeler ise 50 baz puanlık faiz artışını destekledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön