03 / 05 / 2024

İşte 3 Nisan haftasının piyasa takvimi! Dolar ve altın fiyatları ne olur? Borsada yükseliş ne zaman başlar?

İşte 3 Nisan haftasının piyasa takvimi! Dolar ve altın fiyatları ne olur? Borsada yükseliş ne zaman başlar?

Küresel pay piyasaları haftayı pozitif tamamlarken, gelecek hafta ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam başta olmak üzere yoğun veri gündemi yatırımcıların odağına yerleşti. Yurt içinde ise enflasyon ve imalat sanayi verileri yakından takip edilecek.



Küresel piyasalarda bankacılık krizine ilişkin endişelerin azalmasıyla risk iştahı yeniden artarken, gelecek haftanın gündeminde yine yoğun bir veri gündemi yatırımcıları bekliyor. Uzmanlar, ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verilerinin piyasaların seyri üzerinde etkili olacağını belirtiyor.

İşte 3 Nisan haftasının piyasa takvimi! Dolar ve altın fiyatları ne olur? Borsada yükseliş ne zaman başlar?

Amerika’da üç bankanın batmasına yol açan bankacılık krizi, ABD Merkez Bankası Fed ve hükümetin aldığı önlemlerin ardından genele yayılmadan önlendi. Bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin azalmasıyla Fed’in 25 baz puanlık faiz artırımı ile ilgili öngörüler de güçlendi.

Diğer yandan enflasyon göstergesi olarak dikkate alınan gıda ve enerji kalemlerinin hesaplama dışı kaldığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi de şubat ayında aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 4,6 oranında artarak beklentilerin altında gerçekleşti. Makro ekonomik verilere ilişkin haber akışıyla emtia fiyatlarında karışık bir seyir gözlenirken, altının ons fiyatı haftalık bazda yüzde 0,5 oranında değer kaybederek bin 969 dolara geriledi.

Küresel pay piyasalarında ise hava pozitifti. Geçen hafta New York borsasında, S&P 500 endeksi yüzde 3,2 oranında prim yaparken, Nasdaq endeksi yüzde 3,3 ve Dow Jones endeksi yüzde 3,2 oranında yükseliş kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön