17 / 05 / 2024

İşte 3 Nisan haftasının piyasa takvimi! Dolar ve altın fiyatları ne olur? Borsada yükseliş ne zaman başlar?

İşte 3 Nisan haftasının piyasa takvimi! Dolar ve altın fiyatları ne olur? Borsada yükseliş ne zaman başlar?

Küresel pay piyasaları haftayı pozitif tamamlarken, gelecek hafta ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam başta olmak üzere yoğun veri gündemi yatırımcıların odağına yerleşti. Yurt içinde ise enflasyon ve imalat sanayi verileri yakından takip edilecek.



ABD’DE İZLENECEK VERİLER

İşte 3 Nisan haftasının piyasa takvimi! Dolar ve altın fiyatları ne olur? Borsada yükseliş ne zaman başlar?

Gelecek haftanın veri gündeminde; 3 Nisan Pazartesi günü İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), 4 Nisan Salı günü fabrika siparişleri ve JOLTS açık iş sayısı verileri yer alıyor. 5 Nisan Çarşamba günü ise ADP özel sektör istihdamı, dış ticaret açığı, hizmet ve bileşik PMI verileri piyasaların odağında olacak. 6 Nisan Perşembe günü de işsizlik başvuruları izlenirken, 7 Nisan Cuma günü ise tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar verileri piyasalar tarafından yakından takip edilecek.

AVRUPA’DA İZLENECEK VERİLER

Bankacılık krizine ilişkin endişelerin azalmasıyla Avrupa borsalarında da geçen hafta alış ağırlıklı bir seyir gözlendi. Enflasyon verilerinde görülen gerilemenin yanı sıra ECB’den gelen açıklamalar da pay piyasalarındaki pozitif havayı destekledi. Almanya'da mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık bazda yüzde 8,7'den yüzde 7,4'e gerilerken, Euro Bölgesi'nde TÜFE, martta aylık yüzde 0,9, yıllık bazda ise yüzde 6,9 oranında yükseldi.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,95 oranında yükselirken, Almanya'da DAX endeksi yüzde 1,28, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,30 oranında değer kazandı.

3 Nisan haftası pazartesi günü bölge genelinde imalat sanayi PMI verileri açıklanacak. 4 Nisan Salı günü Euro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri piyasaların yakın takibinde olacak. 5 Nisan Çarşamba günü Almanya'da fabrika siparişleri ve bölge genelinde hizmet sektörü verileri açıklanacak. 6 Nisan Perşembe günü ise Almanya'da sanayi üretimi verileri piyasalar tarafından yakından takip edilecek veriler arasında yer alıyor. Cuma günü ise piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön