15 / 05 / 2024

İşte 27 Şubat haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

İşte 27 Şubat haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

ABD’de enflasyonla mücadele için faiz artırımlarının devam edeceğine ilişkin mesajlar başta pay piyasaları ve emtia olmak üzere uluslararası para piyasalarını olumsuz etkiledi. Altın, gümüş ve borsa düşüş kaydederken, gelecek hafta piyasaların nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.



27 ŞUBAT HAFTASI NELER OLACAK?

ABD’de 27 Şubat ile başlayan haftanın veri takviminde, pazartesi dayanıklı mal siparişleri, bekleyen konut satışları ve Dallas Fed imalat aktivite endeksi yer alıyor. 28 Şubat Salı günü toptan stoklar, Richmond Fed sanayi endeksi ve tüketici güven endeksi verileri açıklanacak. Çarşamba imalat sanayi PMI, inşaat harcamaları ve ISM imalat sanayi PMI, perşembe haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve cuma hizmet sektörü PMI verileri yakından takip edilecek.

İşte 27 Şubat haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

Enflasyon endişelerinin tekrar güçlendiği Avrupa borsalarında da geçen hafta satış ağırlıklı bir seyir öne çıktı.  Uzmanlar, enflasyonun güçlü seyrini devam ettirmesi nedeniyle Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) şahin politikalara ne kadar daha devam edeceğine yönelik belirsizliklerin sürdüğü görüşünde.

27 Şubat haftasında pazartesi günü Euro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi, çarşamba Almanya'da nihai TÜFE ve işsizlik oranları açıklanacak. 2 Mart Perşembe günü ise Euro Bölgesi'nde işsizlik oranları, 3 Mart Cuma günü de bölge genelindeki hizmet sektörü PMI ile Euro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) yakından izlenecek.

27 Şubat ile başlayan haftanın veri takviminde ise Japonya’da 28 Şubat Salı günü sanayi üretimi, çarşamba Çin'de imalat sanayi ve hizmet sektörü PMI ve cuma Japonya'da Tokyo TÜFE ile işsizlik verileri açıklanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön