29 / 04 / 2024

Gözler Merkez Bankası'nda! Faiz kararı sonrası altın ve dolar ne olur?

Gözler Merkez Bankası'nda! Faiz kararı sonrası altın ve dolar ne olur?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bugün faiz kararını açıklayacak. Bu kapsamda piyasaların gözü Merkez Bankası'na çevrildi. Peki, Faiz kararı sonrası altın ve dolar ne olur? İşte detaylar...



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bugün saat 14:00'da faiz kararını açıklayacak. Bu karar ile altın fiyatlarının etkilemesi bekleniyor. Son dönemde açıklanan ekonomist anketlerine göre faiz kararının artış yönünde olacağı tahmin ediliyor. 

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu toplantısından çıkacak olan faiz kararının kuru nasıl etkileyeceği merak ediliyor. 

Gözler Merkez Bankası nda! Faiz kararı sonrası altın ve dolar ne olur?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI ALTIN FİYATLARINI NASIL ETKİLER? 

Altın yatırımcılarına ilişkin açıklama yapan İslam Memiş, bugün açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararlarından sonra altın fiyatlarında hızlı yükselişlerin ardından kâr satışları beklediğini dile getirdi.

Memiş, kısa süreli olarak Ons tarafında aşamalı bir aşağı hareketin muhtemel olduğunu ifade ederek ilk olarak 1.980 dolar seviyesindeki paritenin 1.938'e, sonrasında ise 1.880 dolara kadar düşebileceğinin altını çizdi. Gerçekleşecek düşüşlerin kısa vadeli olacağını kaydeden uzman isim, altında gerçek fiyatlamanın 2.000 doların seviyesinin üzerinde olduğunu ve birkaç günlük inişlerin büyük bir alım fırsatı sunacağına dikkati çekti. 

Gözler Merkez Bankası nda! Faiz kararı sonrası altın ve dolar ne olur?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI DOLARI NASIL ETKİLER?

TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin beklenti anketi, 19 ekonomistin katılımıyla tamamlandı. Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe dair beklentilerinin medyanı 500 baz puan artırım yönünde oldu. Anket sonuçlarına göre, 250 ila 500 baz puanlık bir artırım tahmininde bulunan ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 32,50 ile yüzde 35,00 arasına yer aldı.

HalkTV'de yer alan detaylara göre, Merkez Bankası'nın faizi yüzde 8,50'den yüzde 30'a çıkarmasına rağmen dolar yükselmeye devam ediyor. Bugün belli olacak kararla faiz artırılsa da Dolar/TL kurunda 2024'te sert bir artış bekleniyor.

Mali hizmetler firması SEB'in Gelişmekte Olan Piyasalar (EM) Baş Stratejisti Erik Meyersson, enflasyonun kalıcı olarak düşmesinin pek mümkün görünmediğine vurgu yaptı. Kurum Türk lirasında değer kaybının gelecek sene sürmesini bekliyor.

Kiraya yüzde 191 zam isteyen ev sahibinin dairesi çürük çıktı!  

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7 Kasım 2023'te kapılarını ziyaretçilerine açacak

Sosyal yardım sisteminde son dakika gelişmesi: Milyonlara müjde geldi, ödemeler yeniden şekillendirilecek!

Geri Dön