16 / 05 / 2024

İşte 6 Mart haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

İşte 6 Mart haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

ABD ve Euro Bölgesi başta olmak üzere dünya genelinde artan enflasyon endişeleri nedeniyle küresel piyasalardaki belirsizlik devam ediyor. Enflasyon endişelerine rağmen pay piyasaları geçen haftayı artıda kapatırken, gelecek hafta piyasaların seyri açısından yoğun veri takvimi yakından izlenecek.



Küresel para piyasaları dünya genelinde artan enflasyon endişeleri nedeniyle dalgalı bir seyir izlerken, ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarına devam edeceğine ilişkin verdiği sinyaller piyasalardaki belirsizlikleri daha da artırdı.

İşte 6 Mart haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

Fed’in mart, mayıs ve haziran aylarında yapacağı toplantılarda 25 baz puanlık faiz artırımları yapacağına ilişkin beklentiler kuvvetlenirken, yine temmuz ayında da yüzde 50 ihtimalle de olsa bu artırımların devam edeceği öngörülüyor.

Fed’in faiz artırımlarına ilişkin verdiği sinyaller nedeniyle ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi ise yüzde 4,09 oranı ile Kasım 2022 tarihinden bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Uzmanlar, gelecek hafta ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verileri ve öncesinde ABD Merkez Bankası Başkanı Powell'ın Senato'da yapacağı sunumda vereceği mesajların piyasaların seyrinde etkili olacağını belirtiyor.

Diğer yandan; ekonomik aktivitedeki canlılık nedeniyle Brent petrolün varil fiyatı geçen hafta yüzde 3,5 artarken, altın ve gümüşün ons fiyatı da yüzde 2,4 oranında prim yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön