25 / 07 / 2024

İşte 6 Mart haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

İşte 6 Mart haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

ABD ve Euro Bölgesi başta olmak üzere dünya genelinde artan enflasyon endişeleri nedeniyle küresel piyasalardaki belirsizlik devam ediyor. Enflasyon endişelerine rağmen pay piyasaları geçen haftayı artıda kapatırken, gelecek hafta piyasaların seyri açısından yoğun veri takvimi yakından izlenecek.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


AVRUPA’DA ENFLASYON ENDİŞESİ

İşte 6 Mart haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

Avrupa borsalarında da enflasyon endişesi piyasaların seyrinde etkili olan önemli bir faktör olarak dikkati çekiyor. Euro Bölgesi'nde ocak ayında yüzde 8,6 olan yıllık enflasyon, şubat ayında yüzde 8,5 düzeyinde gerçekleşti. Para piyasalarında yapılan fiyatlamalara göre, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) politika faizini en az yüzde 4'e çekeceği ve faiz artışlarının 2024 yılına da sarkabileceğine ilişkin beklentiler tahvil piyasalarında satış baskısını artırdı.

Bu gelişmeler sonucu Almanya'nın 10 yıllık tahvil faizi yüzde 2,78'le 2011 yılından, Fransa'nın 10 yıllık tahvil faizi de yüzde 3,14'le 2012 yılından beri en yüksek seviyelerine ulaştı.

6 Mart ile başlayan haftada Euro Bölgesi'nde perakende satışlar, 7 Mart Salı günü Almanya'da fabrika siparişleri açıklanacak. 8 Mart Çarşamba günü Almanya'da sanayi üretimi ve Euro Bölgesi'nde büyüme ve cuma günü İngiltere'de sanayi üretimi ile Almanya'da enflasyon verileri yakından takip edilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön