29 / 04 / 2024

Devlet yüzde 15 konut yardımını nasıl verecek?

Devlet yüzde 15 konut yardımını nasıl verecek?

Konut alımlarında peşinat yükünü hafifletmek suretiyle dar gelirlileri desteklemek amacıyla konut kredilerinde devlet desteği uygulanacak. Peki, Devlet yüzde 15 konut yardımını nasıl verecek?



Devlet yüzde 15 konut yardımını nasıl verecek?

İlk kez konut sahibi olacaklara devlet yüzde 15 katkı yapacak. Konut kredisiyle ev almak isteyen vatandaşın yatırması gereken yüzde 25'lik peşinata, devlet de yüzde 15 oranında katkı verecek. 


6637 sayılı Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun gereğince ilk evini alacaklara devlet bazı koşullarda yardım yapacak.


Bir bankada açılacak konut hesabına para yatıran kişi, bu parayla konut sahibi olmak şartıyla 3 yıl sonra devlet yardımı almaya hak kazanacak. 2. ve 3. evini almak isteyenler sistemden faydalanamayacak.


Yapılan çalışmalar neticesinde konut kredisi peşinatına devlet desteği yasası 17 Mart 2015 akşamı kabul edildi. Peki, devlet destekli konut kredisi sistemi nasıl işleyecek?


Devlet yüzde 15 konut yardımını nasıl verecek?

“Bir bankada konut edinmek üzere bir tasarruf hesabı açmak istiyorum deyip bu hesaba yatırılan para 5 yıl tutulup daha sonra kullanıldığında yüzde 15 devlet ekleyecek. 100 bin liraya 15 bin lira verecek. Böylece peşinatı temin etmek kolaylaşmış olacak. 5 yıl için yatırdım ama 4. yılında evi almak istiyorum diyen için sistem kademeli olacak. 4 yıl için yüzde 12 üç yıl için yüzde 10 devlet yardımı olacak şeklinde düzenlenecek. Böylece en az 3 yıl tasarruf teşvik edilmiş olacak.”


Devlet destekli konut kredisi alma şartları!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön