03 / 05 / 2024

Kripto paralarda yükseliş devam edecek mi? Bitcoin’de kritik seviye nedir? İşte tahminler

Kripto paralarda yükseliş devam edecek mi? Bitcoin’de kritik seviye nedir? İşte tahminler

ABD Adalet Bakanlığı’nın açıklamaları ve Genesis borsasına ilişkin haberlerin ardından kısa süreli düşüşler yaşayan kripto para piyasası yeniden yükseliş trendinde. Yükseliş daha ne kadar devam edecek? İşte yanıtı…



Geçen yıl kötü bir performans sergileyen kripto paralarda bu yıl başından itibaren görülen hareketlilik yatırımcıları umutlandırdı. Bitay Araştırma Bölümü Analisti Alper Somet Yorak, piyasanın son 24 saatine ilişkin performansını değerlendirerek çeşitli öngörülerde bulundu.

Kripto paralarda yükseliş devam edecek mi? Bitcoin’de kritik seviye nedir? İşte tahminler

Yorak’ın değerlendirmesine göre, Amerika’dan gelen haberlerle kısa süreli düşüş yaşayan kripto para piyasası, dün kısmi düşüşleri geri aldı. Bu sabah saatlerinde ise Bitcoin 21 bin dolar, Ethereum ise 1545 dolar seviyesinde fiyatlandı.

DÜŞÜŞLER GERİ ALINDI

Yorak, kripto para piyasasının, çarşamba günü ABD Adalet Bakanlığı’nın açıklamaları ve Genesis borsasının iflasa hazırlanmasından kaynaklanan kısmi düşüşleri dün geri aldığını belirtti. 20 bin 400 dolara kadar gerileyen Bitcoin’in, dün tekrar 21 bin 100 dolar seviyesine kadar yükseldiğine işaret eden Alper Somet Yorak, piyasa yaşanan düşüşün kısa sürmesini şöyle izah etti:

“Bu düşüşün kısa sürmesini; Genesis’in iflası FTX ile bağlantılı olması ve bunun piyasalar tarafından daha önceden satın alınmış olmasının yanı sıra ABD’de Adalet Bakanlığı’nın Bitzlato’nun sadece Rus yöneticisine soruşturma açmış olmasına da bağlamak mümkün.“


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön