28 / 04 / 2024

Bitcoin, altını geçecek!

Bitcoin, altını geçecek!

Kantitatif analist PlanB, Bitcoin'in piyasa değerinin altın ve gayrimenkul gibi daha geleneksel varlıkların değerini eninde sonunda geçeceğine dikkat çekti. PlanB, altının, BTC'nin piyasa değerine yaklaşamayacağını da vurguladı.



Kantitatif analist PlanB, Bitcoin'in (BTC) piyasa değerinin altın ve gayrimenkul gibi daha geleneksel varlıkların değerini eninde sonunda geçeceğini öngörüyor.  

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; kripto para piyasasındaki hareketlenme ve Bitcoin'in rekor seviyeye ulaşmasından sonra altın ve Bitcoin'in rekabetiyle ilgili tartışmalar tekrar alevlendi. PlanB, Blockware Intelligence'a konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede BTC'nin bir sonraki yarılanma (halving) dönemine kadar altın ve gayrimenkul arasında bir yerde piyasa değerlemesine erişebileceğini öngörüyor.

Bitcoin, altını geçecek!

BTC'nin piyasa değeri şu sıralar 1.3 trilyon dolar civarındayken, önceki gün işlem gördüğü 1.825 dolar/ons seviyesinden gerçekleştirilen hesaplamalara göre altın piyasasının büyüklüğü 11.6 trilyon dolar olarak belirlendi. Kripto para birimlerinin madencilik üretiminde blok başına düşen ödülün belirli aralıklarla yarıya düşürülmesi halving olarak isimlendiriliyor.

Bitcoin, altını geçecek!

Sonraki iki yarılanmanın 2024 ve 2028 yıllarında yaşanacağı tahmin ediliyor. PlanB, şu an 1.3 trilyon doları aşan Bitcoin'in piyasa değerinin bu yarılanmaların ardından 10 ile 100 trilyon dolar arasında bir yere ulaşacağı tahmininde bulunuyor ve bu iki yarılanma sürecinin ardından altının, BTC'nin piyasa değerine yaklaşamayacağına dikkat çekiyor. PlanB, gelecek yarılanmanın yatırımcıları Bitcoin'i zor ulaşılan bir değer deposu olarak algılamaya iten bir katalizör olabileceğine vurgu yapıyor.

Bitcoin sert satışlarla geriledi!

Twitter'dan kripto para adımı!

Bitcoin ve Ethereum yeniden düşüşte!

Pandemide kripto para yatırımları arttı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön