02 / 05 / 2024

Twitter'dan kripto para adımı!

Twitter'dan kripto para adımı!

Sosyal medya uygulaması Twitter kripto para için ekip kurma kararı aldı. 



Twitter, dijital varlıklar ve merkeziyetsiz uygulamalar (DApp) alanlarında uzman isimlerin bir araya geldiği ekip kuruyor. Milliyet'te yer alan habere göre; Ekibe liderlik etmesi ve Twitter üzerinde kripto para stratejilerinin geliştirilmesi için Tess Rinearson göreve getirirdi. 


Twitter yetkilileri projelerini “blockchain ve Web 3.0 konularında mükemmellik merkezi” şeklinde tanımlarken, merkeziyetsiz uygulamalara da atıf yaptılar. “Merkeziyetsiz teknolojileri ürünlerimize ve altyapımıza dahil etmenin yollarını araştırıyoruz” diyen yetkililer, kısa vadede “ödeme işlemleri, içerik oluşturucuların kripto para kazanmalarını sağlayacak çözümler ve sosyal medyanın merkeziyetsizleştirilmesi gibi konularına eğildiklerini” söylediler. 

Bitcoin'e verdiği destekle tanınan Twitter CEO’su Jack Dorsey, ödeme şirketi Square üzerinde kripto para desteği sunmaları sonrasında Twitter'a dijital varlıkları entegre etmek istediklerini söylemişti. Platformun yeni Bitcoin girişiminin, merkeziyetsiz borsa (DEX) geliştirmek için çalışacağı dile getirildi.

Twitter dan kripto para adımı!

Twitter ek olarak kullanıcıların kripto para ile bahşiş göndermelerini sağlayacak yeni bir araç tanıttı.

Sosyal medya platformunda profil görselleri için benzersiz token (NFT) kullanma özelliği de eklendi. Dorsey, Bitcoin para biriminin sosyal medya platformunun geleceğine yön vereceğini de açıklamıştı. 

Göreve atanan Rinearson, tüm bu işlemleri denetlemek ve geliştirmekle görevlendirildi. Daha önce açık kaynaklı merkeziyetsiz teknolojiler geliştirmeye odaklanan Interchain ve merkeziyetsiz kripto para cüzdanı Interstellar gibi kripto para girişimlerinde çalıştı. 

Twitter, Bitcoin ile bahşiş özelliğini hayat geçirecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön