02 / 05 / 2024

Rusya kripto para yatırımını yasaklamayı planlamıyor!

Rusya kripto para yatırımını yasaklamayı planlamıyor!

Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseyev, kripto paralarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Moiseyev, “Vatandaşların yurt dışındaki borsalarda kripto para alımına yönelik herhangi bir yasak getirilmesi planlanmıyor.” şeklinde konuştu.



Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseyev, Rusya'nın başkenti Moskova’da yaptığı önemli açıklamalarda, Rus hükümetinin son zamanların gündem konuları arasında yer alan kripto para piyasalarına ilişkin yaklaşımına dair bazı açıklamalar yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralarla ödeme yapılmasının ülkede para arzına yönelik tehlikeler barındırdığını bildiren Moiseyev, “Rusya’da kripto paralarla ödeme yapmak şu anda yasak ve bu yaklaşımımız değişmedi. Örneğin, İsveç bunu serbest bıraktı ve bazı bölgelerde ulusal para birimleri artık geçmiyor.” dedi.

Rusya kripto para yatırımını yasaklamayı planlamıyor!

Rusların kripto paralarla ilgili yatırımlar konusunda da ise serbestlik tanındığını dile getiren Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseyev,  “Vatandaşların yurt dışındaki borsalarda kripto para alımına yönelik herhangi bir yasak getirilmesi planlanmıyor.” şeklinde konuştu.

Rusya Merkez Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Sergey Şvetsov, ise 15 Eylül 2021 tarihinde yaptığı açıklamada, "duygusal alımların" önüne geçmek için Rusya'daki bankalardan kripto borsalarına yönelik ödemelerin yavaşlatılacağını belirtmişti.

Bitcoin neden düşüşte?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön