29 / 04 / 2024

Türkiye kripto para kullanımında ikinci sırada!

Türkiye kripto para kullanımında ikinci sırada!

Küresel araştırma şirketi Morning Consult tarafından hazırlanan araştırma raporunda Türkiye'nin kripto para kullanımında ikinci sırada yer aldığı belirtildi.



Küresel araştırma şirketi Morning Consult tarafından hazırlanan araştırma raporunda Türkiye, ayda bir defa kripto ticareti yapan yetişkinlerin oranı açısından dünya çapında 2.sırada yer aldı. Yüzde 54'lük oranla Nijerya'nın bir adım gerisinde yer alan Türkiye'yi Tayland, Pakistan, Vietnam, Birleşik Arap Emirlikleri ve Arjantin gibi ülkeler takip etti.

Konuyla ilgili önemli değerlendirmeler yapan Singapur merkezli küresel kripto para borsası MEXC Mali İşler Müdürü Kevin Yang, son zamanlardaki piyasa oynaklığına ve daha geniş kapsamlı ekonomik çalkantılara rağmen, kripto yatırımcıları arasında kripto para birimi sahipliği ve satın alma eğilimi sabit kaldığını belirtti. MEXC Mali İşler Müdürü Kevin Yang, Küresel enflasyona ve resesyon endişelerine rağmen kripto alım satımı yapmak konusundaki eğilimlerin tersine döndüğüne dair herhangi bir işaret görülmediğinide belirtti.

Türkiye kripto para kullanımında ikinci sırada!

TÜRKİYE 2. SIRADA YER ALDI

Genel olarak ABD'deki kripto trendlerinin yer aldığı raporda, gündemden düşmeyen kripto para birimlerinin farklı ülkelerde benimsenme oranları da yer aldı. Açıklanan sonuçlara göre Nijerya, son 1 ayda kripto para ticareti yapan yetişkin kullanıcıların yüzde 56'lık oranıyla en yüksek kripto aktivitesi görülen ülke olarak açıklandı. Türkiye ise bu listede 2. sırada yer aldı. Ayrıca buna karşın kripto para birimi ticaretini yasaklayan Çin ve Japonya, sırasıyla yüzde 8 ve yüzde 7'lik aktivite oranlarıyla ticaretin en az görüldüğü ülkeler olarak ön plana çıktı. Kripto ekosistemine yönelik bu ilginin sebebine bakıldığında yatırım motivasyonunun ön plana  çıktığını söyleyen Yang, “Anketin katılımcıları, kripto paraya olan ilgilerinin nedenleri sorulduğunda en çok ‘yatırım’ yanıtını veriyor. Türkiye de ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Fransa, Almanya gibi temel motivasyonun yatırım amacı olduğu ülkeler arasında yer alıyor. Bu sebeplerin yanı sıra online ve uluslararası para transferleri de kripto paraya yönelik ilginin nedenlerinden sayılıyor” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön