28 / 04 / 2024

Rusya'dan kripto para atağı! İran ile ortaklaşa yapacaklar

Rusya'dan kripto para atağı! İran ile ortaklaşa yapacaklar

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırım Rusya ve İran arasında yeni yatırım ve kazanç yolları sağlamaya sevk etti. Ticaret amaçlı kullanmak için altına dayalı kripto para üreteceği açıklandı.



Kripto para, güvenlik için kriptografi kullanan dijital veya sanal bir para birimidir. Bir merkez bankasından veya hükümetten bağımsız olarak çalışır  ve işlemler, blok zinciri adı verilen halka açık bir deftere kaydedilir. Bitcoin, ilk ve en iyi bilinen kripto para birimidir, ancak Ethereum, Litecoin ve Ripple dahil olmak üzere binlerce başka kripto para birimi mevcuttur. Kripto para birimlerinin değeri oldukça değişken olabilir ve herhangi bir fiziksel varlık tarafından desteklenmezler.

Rusya dan kripto para atağı! İran ile ortaklaşa yapacaklar

Paratic.com'da yer alan habere göre, Kripto paraların yaygınlaşmasıyla ülkeler de bu konuda çalışmalara hız veriyor. Rusya Kripto Endüstrisi ve Blockchain Derneği Yöneticisi Alexander Brazhnikov, yaptığı açıklamada İran Merkez Bankası’nın  Rusya ile sabit kripto para projesi yapmayı düşündüğünü ilan etti. Söz konusu kripto değerin altın temelli olacağı açıklandı.

Proje, ilk etapta Moskova’nın İran mallarını kabul etmeye başladığı Astrakhn’daki özel bir ekonomi yerinde imar edilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön