28 / 04 / 2024

ABD’den Rusya merkezli kripto para borsasına yaptırım!

ABD’den Rusya merkezli kripto para borsasına yaptırım!

ABD Hazine Bakanlığı, ABD'nin Rusya merkezli kripto para borsası SUEX OTC'ye yaptırımlar uyguladığına dikkat çekti. Bu eylemin, ABD’nin bir sanal para birimi borsasına karşı ilk yaptırımı olduğu ifade edildi.



ABD Hazine Bakanlığı, ABD'nin Rusya merkezli kripto para borsası SUEX OTC ile ilgili dikakt çeken açıklamalarda bulundu.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; ABD Hazine Bakanlığınca gerçekleştirilen açıklamada, ABD’nin fidye yazılımı aktörleri için finansal işlemleri kolaylaştırmadaki rolü sebebiyle Rusya merkezli kripto para borsası SUEX OTC’ye yaptırımlar uyguladığını belirtti. 

ABD’den Rusya merkezli kripto para borsasına yaptırım!

Bu eylemin, ABD’nin bir sanal para birimi borsasına karşı ilk yaptırımı olduğuna dikkat çeken Bakanlık, “ABD’nin bugünkü eyleminde, ABD Hazine Bakanlığı’nın Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi’nin (OFAC) fidye yazılımı aktörleri için finansal işlemleri kolaylaştırmadaki rolü nedeniyle sanal bir para birimi olan SUEX OTC, Öz Düzenleyici Kuruluş (SRO) ataması yer alıyor. Bu eylem, sanal para birimi borsasına karşı ilk yaptırım tanımıdır ve Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) yardımıyla gerçekleştirilmiştir” açıklamasında bulundu. 

ABD’den Rusya merkezli kripto para borsasına yaptırım!

Ayrıca SUEX OTC’nin en az 8 fidye yazılımı türüne ilişkin yasa dışı işlemler yaptığını ve bütün işlemlerin yüzde 40’ından fazlasının fidye yazılımı aktörleriyle ilişkili olduğua vurgu yapan Hazine Bakanlığı, “SUEX, en az 8 fidye yazılımı türünden yasa dışı gelirleri içeren işlemleri kolaylaştırdı. Bilinen SUEX işlemlerinin analizi, SUEX’in bilinen işlem geçmişinin yüzde 40’ından fazlasının yasadışı aktörlerle ilişkili olduğunu göstermektedir. SUEX, cezai fidye yazılımı aktörlerinin oluşturduğu tehdide maddi destek sağlamak için değiştirildiği şekliyle 13694 sayılı Yürütme Kararı uyarınca belirlenmiştir” diye konuştu. 

Bitcoin'deki düşüşün sebebi ne?

Kasım'da Bitcoin için tarihi güncelleme yapılacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön