27 / 04 / 2024

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon'dan kripto para uyarısı!

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon'dan kripto para uyarısı!

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, kripto paralara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dimon, piyasa değeriyle beraber en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’e, herhangi bir varlık tarafından destek olunmadığını vurguladı.



JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, kripto paralara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; önceki fikirlerinin değişmediğine dikkat çeken Jamie Dimon, yatırımcıların Bitcoin’e yatırımını tercih etmemeleri gerektiğine vurgu yaptı.

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon dan kripto para uyarısı!

27 Mayıs tarihinde ABD Mali Hizmetler Meclisince gerçekleştirilen sanal bir oturumda konuşma yapan Dimon, Bitcoin'le ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dimon, piyasa değeriyle beraber en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’e, herhangi bir varlık tarafından destek olunmadığını vurgulayarak, açıklamalarının, “varlıklar tarafından desteklenen” blockchainler veya stablecoin’leri kapsamadığını, sadece kripto para birimleri için geçerli olduğuna dikkat çekti. 

Konuyla ilgili açıklamalarını, Ohio Temsilcisi Warren Davidson tarafından sorulan bir soru üzerine gerçekleştiren Dimon, görüşünün JPMorgan’ın müşterilerini yansıtmadığına da vurgu yaptı.

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon dan kripto para uyarısı!

'PARA VE ALTIN GİBİ DEĞİL'

JPMorgan CEO’su Dimon, firmanın, Bitcoin’i 'güvenli' olarak kullanılabilir hale getirmesi gerekip gerekmediğini değerlendirdiğinin altını çizerek, "Hiçbir varlık tarafından desteklenmeyen bir şeyin, benim fikrime göre, hiçbir değeri yoktur. Bireylere kişisel tavsiyem, bundan kaçınmalarıdır. Söylediklerim müşterilerin istemediği anlamına gelmiyor. Bu, bir firmayı nasıl yürütmeniz gerektiğiyle ilgilidir. Esrar kullanmıyorum, ancak ulusal olarak yasal hale getirirseniz, bizimkileri satmaktan alıkoymayacağım" açıklamasında bulundu. 

Kripto para ticaretinde daha katı olunması gerektiğini dile getiren Dimon, "Biraz geç ve yetersiz olan düzenleyicilerin, geleceğe, sipariş akışı için ödemeye, yüksek frekanslı ticarete, kripto para birimine daha fazla dikkat etmesi ve çevresinde yasal, düzenleyici bir çerçeve oluşturması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Açıklamasında kripto paraları geleneksel varlıklarla da karşılaştıran Dimon, "Benim kişisel görüşüm, para veya altın gibi bir şey olmadığı yönünde. Alıcılar dikkatli olmalı" şeklinde konuştu.

Kripto paralar için sermaye şartı gelecek!

Kriptoda yatırım yaparken nelere dikkat edilmeli?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön