30 / 04 / 2024

JPMorgan CEO'sundan korkunç açıklama! Çöküş için tarih verdi

JPMorgan CEO'sundan korkunç açıklama! Çöküş için tarih verdi

Amerika Birleşik Devleti'nde ekonomik durgunluğun başlayacağını savunan JPMorgan CEO'su Jamie Dimon, "Avrupa zaten durgunluk içinde ve muhtemelen ABD altı ila dokuz ay arasında bir tür durgunluğa girecek" ifadelerini kullandı.



ABD’nin en büyük bankalarından JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon, sert rüzgarların ABD ekonomisini gelecek yılın ortasına kadar resesyona itmesinin muhtemel olduğunu söyleyerek dikkat çeken bir çıkış yaptı.

Dimon bu rüzgardan küresel ekonominin de etkileneceğini öne sürdü.

Dimon dün CNBC ile yaptığı röportajda, “Avrupa zaten durgunluk içinde ve muhtemelen ABD altı ila dokuz ay arasında bir tür durgunluğa girecek” dedi. Dimon, “ABD ekonomisi şu anda iyi gidiyor olsa da yükselen enflasyon, faiz artışları, Fed’in genişlemeyi sona erdirmesinin etkileri ve Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı nedeniyle alarm zilleri çalıyor” diye konuştu.

“Daha çok çatlak ve panik göreceğimiz yer; kredi piyasaları, borsa yatırım fonları veya şüphelenmediğimiz başka bir şey olabilir” diyen Dimon konuşmasında, “Borsadaki düşüş için gelecek yıl daha acı olacak” ifadelerine yer verdi.

NE OLDU?

ABD’de bu yıl yaşanan gelişmelerin küresel ekonomiyi de derinden etkilemesi bekleniyor. Geçtiğimiz yılın sonlarında ABD Merkez Bankası Fed) corona virüs salgını döneminde yaşanan parasal genişlemeyi kısma kararı almış ve yılın başından itibaren de politika faizini kademeli olarak yükseltmişti.

Böylece Fed yüksek enflasyon nedeniyle politika faizleri art arda beşinci kez artırmış oldu. Faizler yüzde 0-0,25 seviyesinde yüzde 3-3,25 aralığına çekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön