27 / 04 / 2024

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine düşerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi, yabancı yatırım için tarih verdi. İşte detaylar...



Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Uyguladığımız ekonomik programın sonuçları 2024 yılının ikinci yarısından itibaren net bir şekilde görülecek" diyerek yabancı yatırım için tarih verdi.

TÜRKİYE'NİN 5 YILLIK KREDİ RİSK PRİMİ GERİLEDİ!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti. Türkiye'nin CDS'i dün 364,64 baz puanla Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesini test etti.

Bakan Şimşek, Küresel fon akışı hızlanacak dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

"KÜRESEL FON AKIŞI HIZLANACAK"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Şimşek, "Uyguladığımız ekonomik programın sonuçları, 2024 yılının ikinci yarısından itibaren net bir şekilde görülecek, böylece yatırımcı güveni daha da pekişecek ve ülkemize küresel fon akışı hız kazanacaktır.

Bu da dezenflasyon programının kısa vadeli büyüme görünümü üzerindeki aşağı yönlü riskleri sınırlayacaktır" dedi.

Bakan Şimşek, Küresel fon akışı hızlanacak dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

ENFLASYON 1 YIL İÇİNDE KONTROL ALTINA ALINACAK!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek enflasyonla ilgili hedeflerini açıkladı. Bakan Şimşek, gerçekleştirilecek reformlar ile bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşürüleceğini söyledi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir yıl içerisinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alarak düşüreceklerini ve cari açığı kapatacaklarını açıkladı.

Bakan Şimşek, bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceklerini ve cari açığı kapatacaklarını ifade ederek, gerçekleştirilecek reformlar ile, fiyat istikrarı ve mali disiplinin sağlanacağını ve böylece Türkiye’nin dünyadaki konumunun yükseleceğini dile getirdi.

Öte yandan Bakan Mehmet Şimşek, global finans çevrelerinin desteğinin sürdüğüne işaret ederken, ancak bu gelişmeleri yeterli görmediklerini ve daha gidilecek yolun uzun olduğuna vurgu yaptı.

Bakan Şimşek'ten yeni dönem açıklaması: O firmalar Türk Eximbank kredisi kullanabilecek!

Bakan Şimşek resmen açıkladı! Emekli ve memur maaşlarından her ay tam 2 bin TL kesilecek!

Bakan Şimşek'ten enflasyon müjdesi: Bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceğiz

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön