08 / 05 / 2024

Bitcoin bu hafta yatırımcısına ne kadar kaybettirdi? 

Bitcoin bu hafta yatırımcısına ne kadar kaybettirdi? 

Açıklanan resmi rakamlara göre, kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin yatırımcısına yüzde 33 kaybettirdi. İşte kripto para piyasasında son durum...



HaberTürk'ten Selim Karahan'ın haberine göre, gece yarısı 17 bin 721 dolara kadar gerileyen Bitcoin, böylelikle Kasım 2020 tarihinden itibaren ilk defa 18 bin  doların altı gördü. Daha sonra gelen tepki alımlarıyla 19 bin doların üzerini görse de bu sabah itibarıyla Bitcoin yeniden 18 bin 550 dolara çıktı. Kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin son 24 saatte yüzde 3 değer kaybetti.

Bitcoin bu hafta yatırımcısına ne kadar kaybettirdi? 

DÜŞÜŞ NE ZAMAN BAŞLADI?

10 Haziran 2022 tarihinde Bitcoin 30 bin  doların hemen üzerindeyken ABD enflasyon verisi de açıklandı. Açıklanan resmi rakamlara göre, Mayıs'ta ABD'de enflasyon yüzde 8.6 ile 41 yılın zirvesine çıkmakla kalmadı yüzde 8.3'lük piyasa beklentisini de aşmış oldu. 

Söz konusu bu veriler açıklanana kadar Fed'den geçen çarşambaki toplantısında 50 baz puanlık faiz artırımı bekleniyordu. Fakat enflasyonun yüksek gelmesiyle 75 baz puanlık artırım beklentisi doğmuş oldu. Söz konusu bu beklenti, tahvil faizlerinde yükselişe geleneksel borsalar ve kripto paralarda ise düşüşe neden oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön