09 / 05 / 2024

Bitcoin dibe çakılırken JP Morgan’dan yeni rapor geldi!

Bitcoin dibe çakılırken JP Morgan’dan yeni rapor geldi!

JP Morgan FTX iflasının Bitcoin regülasyonlarına etkisini değerlendirdi.



MiCA yasasının Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanmasıyla ilgili olarak JP Morgan, FTX'in iflası gibi müteakip olayların MICA tarafından belirlenen sürenin kısaltılması için baskı oluşturabileceğini belirtti.

Bitcoin için o isimden flaş açıklama!Raporda şu ifadelere yer verildi:

“ABD düzenleyicileri Mayıs ayından yaşanan Terra çöküşü sonrasında kripto para piyasasına yönelik artan gözetim ve tüketici korumalarına yönelik bir ihtiyaç oluştuğunu gördü.

Bu bağlamda Kasım ayında yaşanan FTX iflası sonrasında da kripto düzenlemeleri konusunda daha fazla aciliyet olması muhtemeldir.

Ayrıca müşterilerin dijital varlıklarının saklanması ve korunmasına, komisyoncu/ticaret/borç verme/takas/saklama faaliyetlerinin ayrıştırılmasına, şeffaflık ile varlıkların ve yükümlülüklerin raporlanmasına odaklanan düzenleyici girişimlerin ortaya çıkması da muhtemeldir.”

Banka, FTX'in sona ermesinden sonra merkezi bir borsadan (CEX) merkezi olmayan bir borsaya (DEX) geçiş yapan yatırımcılara karşı temkinli davrandığını belirterek, düşük işlem hızları ve düşük işlem hacimlerinin DEX'in büyük kurumlar için uygun olmadığını söyledi. Peki, Bitcoin ne kadar? Kripto paralarda son durum ne? İşte 28 Kasım 2022 kripto paralarda son durum...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön