28 / 04 / 2024

Bitcoin FED kararı sonrası 24 bin doların üzerine çıktı!

Bitcoin FED kararı sonrası 24 bin doların üzerine çıktı!

Kripto paraların şahı olaran bilinen Bitcoin, yatırımcılar tarafından merakla beklenen FED kararı sonrası 24 bin doların üzerine çıktı. İşte kripto paralarda son durum...



Yatırımcılar tarafından merakla beklenen FED kararı geldi. Kripto paraların şahı olarak bilinen bitcoin 24 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, haftanın ve hatta son dönemin en çok beklenen olayı gerçekleşti ve FED beklendiği gibi politika faizini 25 baz puan artırdı.

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, FED faiz kararını değerlendirerek kripto paralarla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Bitcoin FED kararı sonrası 24 bin doların üzerine çıktı!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu karar açıklandığı ilk anda sınırlı pozitif tepki veren Bitcoin, FED Başkanı Powell konuşmaya başladığı andan itibaren hızını yükselterek, yükselişe geçti. Verilen detaylara göere, Powell, çok yol katettiklerini ancak hala gidecek çok yolları olduğunu, bu sene faiz indirimi öngörmediklerini ve faizin piyasanın beklediğinden daha yükseğe çıkabileceğini bildiren mesajlar verdi. Söz konusu bu cümleler piyasanın daha önce duyduğu ve kulağa tanıdık gelen sinyaller olduğu için şahin bir etki yaratmadı. Merakla beklenen konuşmanın devamında ise Powell’ın enflasyondaki düşüşe birçok kez dikkat çekmesi ve “dezenflasyon başladı” cümlesini kurması da piyasalar tarafından güvercin algılandı. Söz konusu bu mesaj, FED’in enflasyonda trendin aşağıya doğru evrildiğini görüp kabul ettiğini gösterdi. Yine verilen detaylara göre, ekonomide büyük bir daralma kaydetmeden enflasyonu yüzde 2 seviyelere çekebilmeyi başaracaklarını dile getiren Powell’ın enflasyonla mücadele konusundaki mesajları piyasa tarafından da güvercin algılandı.

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak yaptığı açıklamada "Dünün özeti şu anda politika faizi 425 – 450 baz puan arasına yükseltilmiş oldu ve yıl içerisinde iki kez  daha 25 baz puanlık artış yapılabilir." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön