04 / 05 / 2024

Bitcoin haftalar sonra yeniden çıkış trendini yakaladı!

Bitcoin haftalar sonra yeniden çıkış trendini yakaladı!

Bitcoin (BTC) haftalar sonra 44 bin doların üzerine kadar yükseldi. Yaşanan bu yükseliş, Ethereum ile tetiklenen piyasa hareketi sonrasında yaşandı. 



Bitcoin, Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu onaylaması ile  11 Ocak’ta 49 bin doların kıyısına gelmesi ve daha sonra gerilemesinin ardından yeniden artıl trendine doğdu giriş yaptı.

8 Şubat itibariy ile 44 bin doları aşan Bitcoin, 45 bin dolara kadar yaklaşmış oldu. Öğle saatlerinde, Bitcoin, 44 bin 700 dolardan (8 Şubat kuruyla yaklaşık 1 milyon 370 bin TL) işlem gördüğü kaydedildi. 

Bitcoin bu seviyeye 23 Ocak’ta test ettiği 38 bin 500 dolar düzeyinden gelmiş oldu. Kaydedilen bu yükselişin sebebi ise Ethereum (ETH) ile tetiklenen piyasa hareketi. Yatırım firmaları Ark Invest ve 21Shares’in spot Ethereum ETF’sine yönelik yaptığı değişiklik, kripto para piyasasında yükselişi beraberinde de getirdi.

birgun.net'te yer alan içeriğe göre; Firmaların SEC’e sundukları yeni uyumluluk güncellemesi, Bitcoin başta olmak üzere birçok varlıkta kayda değer yükseliş olarak tetiklemiş oldu.  Ethereum da yüzde 4’e yakın artışla 2.400 dolar seviyelerine kadar ulaştı.

Bitcoin haftalar sonra yeniden çıkış trendini yakaladı!

BİTCOİN SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Bitcoin'in para birimin temel işleyiş amacı dağıtık bir ağ olan blockchain'e dayanmaktadır.. Blockchain, işlem kayıtlarının birbirine bağlı bir şekilde bloklardan oluşması ve yine  bir zincir şeklinde tutulduğu bir veritabanı kaynağıdır. Her işlem, ağdaki düğümler tarafından doğrulanır ve onaylanır. Bu sayede güvenli ve şeffaf bir şekilde işlem gerçekleştirilir.

BİTCOİN NEDİR NE İŞE YARAR?

Bitcoin'in bu amacı aracılara ihtiyaç olmadan , doğru yolla  kullanıcılar arasında yapılan, güvenli, hızlı ve ucuz bir ödeme sistemi sağlamaktır. Buna göre, bazı önemli özellikleri şunlardır: Sınırlı arz: Bitcoin'in toplam arzı 21 milyon adetle sınırlıdır. Bu sayede Bitcoin'in değeri artma eğilimindedir.

Bitcoin kurumsal yatırımcıdan kabul bekliyor

Altın mı, dolar mı, bitcoin mi, borsa mı? 100 bin TL son 5 senede hangi yatırımla kaç para oldu? 

Bitcoin'de ETF rüzgarı sona erdi mi? Bitcoin fiyatı yüzde 20 geriledi...

Bitcoin devi resmen iflas etti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön