15 / 05 / 2024

Bitcoin ödeme aracı olacak mı? Kriptoların devi enflasyonu etkiler mi? Resmen açıklandı!

Bitcoin ödeme aracı olacak mı? Kriptoların devi enflasyonu etkiler mi? Resmen açıklandı!

Twitter kurucusu Jack Dorsey liderliğindeki dijital ödeme hizmetleri şirketi Block tarafından gerçekleştirilen yeni bir araştırma, kişilerin Bitcoin kullanım tercihlerine ilişkin dikkat çeken sonuçları ortaya çıkardı. İşte o sonuçlar...



Her bir bölgede, 100 adet Bitcoin sahibi olduğuna dikkat çekilen araştırma kapamında, ankete katılım gösteren düşük gelirli bireylerden dikkat çekici bir sonuç ortaya çıktı. 

Bu kapsamda ankete katılım gösteren düşük gelirli bireylerin yüzde 40'ı itcoin'den para kazanmak yerine, Bitcoin'i kullanmak istediğini belirtti. 

Bitcoin ödeme aracı olacak mı? Kriptoların devi enflasyonu etkiler mi? Resmen açıklandı!

Akşam'ın Block.xyz'den aktardığı habere göre; araştırma sonuçları, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar düşük gelirli bireylerin, Bitcoin'i bir ödeme ekosistemi şeklinde gördüğünü belirledi. Bu kişilerin, popüler kripto para birimini havale yollamak ya da mal ile hizmet satın almak amacıyla kullanılan bir araç olarak kabul ettiğine de dikkat çekildi. 

BITCOIN, ENFLASYONLA MÜCADELEYİ ETKİLER Mİ? 

Diğer taraftan, Arjantinli vatandaşların neredeyse yarısı, Bitcoin'i enflasyonu yenmek amacıyla iyi bir yatırım şeklinde gördüğüne dikkat çekti. Katılımcıların yüzde 40'ını meydana getiren Nijeryalılar da bu fikre katıldıklarına vurgu yaptı. Japonya'da ise sadece 10 kişiden 1'i, Bitcoin'in enflasyonla mücadelede etkili olabileceğine dikkat çekti.

Merkez Bankası rezervleri 2 milyar 636 milyon dolar arttı!

Aydın-Denizli Otoyolu'nda sona yaklaşıldı! İşte açılacağı tarih!

Ünlü analistten altın için şok açıklama: "Enflasyon karşısında şu an bedava"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön