05 / 05 / 2024

Bitcoin ve altcoinler için yeni yasa çıktı! Resmen duyuruldu!

Bitcoin ve altcoinler için yeni yasa çıktı! Resmen duyuruldu!

Bitcoin ve altcoin’leri doğrudan etkileyen ve uzun zamandır beklenen yasa tasarısı nihayet çıktı. Salı günü yayınlanan tasarı, Amerika Birleşik Devletleri’nde geçerli olacak kapsamlı kripto düzenlemesi için taban hazırlıyor.



BITCOIN VE ALTCOINLERI ETKİLEYEN BU YASA NEDİR?

Tasarı, farklı partilerden Senatör olan Cynthia Lummis ve Kirsten Gillibrand tarafından hazırlandı. Tasarıya, "Sorumlu Finansal İnovasyon Yasası" isimi verildi. Ayrıca bu tasarı, kripto paraları düzenlemek için Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasındaki nadir bir iş birliği oldu. Forbes tarafından hazırlanan bir rapora göre, yeni yasada 200 doların altında varlığa sahip kişiler vergiden muaf tutulacak. Buna göre yasa, kripto paraların, para birimi olarak kullanımını teşvik edecek maddeler içeriyor. Ayrıca, düzenleyicilere rehberlik etmek için bir kripto danışma komitesinin kurulması da tasarının içinde yer alıyor.

Bitcoin ve altcoinler için yeni yasa çıktı! Resmen duyuruldu!Bunlara ek olarak, yasaya göre, kripto paralarla artık Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ilgilenmiyor. Dijital varlıkları bundan böyle Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) düzenleyecek. Bununla beraber, bazı kripto paraların SEC’e senede iki kez rapor vermesi zorunlu hale gelecek. SEC’in bir menkul kıymet olarak kripto konusundaki duruşuna ilişkin belirsizlik hâkim. Bu nedenle, birkaç kripto savunucusu bu konuda bir düzenleyici hareket için çağrı yapıyor. Ancak, yasanın şu an bir tasarı olduğunu ve maddelerinin değişebileceğini de belirtelim. Tasarı, yürürlüğe girmeden önce bir dizi inceleme ve oylamaya tabi tutulacak.

Bitcoin ve altcoinler için yeni yasa çıktı! Resmen duyuruldu!KRIPTO PARA YASASI TERRA'YA DÜZENLEYİCİ BİR CEVAP

Terra çöküşünün ardından tasarı, stabilcoin ihraççıları için katı yasalar ortaya koyuyor. Buna göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde kayıtlı olmaları ve tokeni desteklemek için yüzde 100 rezerv tutmaları gerekecek. Hareket, Terra kazasının ardından geldi. Kriptokoincom'un haberine göre; Hazine Bakanı Janet Yellen ve SEC Başkanı Gary Gensler o dönem, Terra olayının yeniden yaşanmaması için çağrıda bulunmuştu. Tasarı ayrıca, Joe Biden’in bu senenin başlarında kripto paraları kapsayan bir yürütme emri yayınlamasının peşinden geldi. Yürütme yasası, bu alanda düzenlemeler yapılması için açık bir çağrıyı içeriyordu.

5 farklı analist açıkladı! Bitcoin'in yükselişi aldatmaca! KRİPTO ANONİMLİĞİ YASAK MI OLACAK?

Tasarı Mart ayında Lummis ve Gillibrand tarafından bir Politico etkinliği sırasında açıklandı. Yeni yasa, Amerikan finans sisteminde kriptoyu tanımayı hedefliyor. Fakat, alanın anonim doğasını baskılamayı da amaçlıyor. Buna göre tasarı, DAO’lar dahil olmak üzere tüm kripto kuruluşlarına katı kayıt ve açıklama gereksinimleri getirmeyi planlıyor. Buna göre, DAO’ların Amerika Birleşik Devletleri’nde bir şirket olarak kaydolmaları, DAO’nun kurucularının kimliklerinin kamuya açıklamaları gerekecek. Hareketin kripto alanındaki anonimliği bitirmesi hedefleniyor.

Kripto paralar sert çakıldı! Piyasadan 78 milyar dolar silindi! İşte Bitcoin, Ethereum, Solana'da son durum...

Kripto para yatırımcıları dikkat! 17 altcoin için beklenen gün geldi!

Bitcoin'de yatırımcıları şok eden gelişme! Resmen çakıldı! Şimdi ne olacak?

İslam Memiş açıkladı! İşte Bitcoin'in yükselişe geçeceği tarih!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön