01 / 05 / 2024

Bitcoin ve kripto para piyasası bu hafta hangi verileri takip edecek?

Bitcoin ve kripto para piyasası bu hafta hangi verileri takip edecek?

Kripto piyasası zorlu bir haftayı geride bıraktı. BTC pazartesi günü 26.100 dolarla haftaya başlarken, perşembe 28.142 doları gördü. 4-8 Eylül haftasında ise yatırımcıları bekleyen bir çok gelişme olacak.



Kripto para piyasasında 28 Ağustos-1 Eylül haftası sakin bir başlangıç yaşandı. Pazartesi günü BTC fiyatı 26.100 dolardan haftaya başlarken, Binance borsasının, Rusya'dan tamamen çekilme ihtimalini değerlendirdiği belirtildi.

Ancak Grayscale'in SEC'e karşı açtığı davayı kazanmasıyla birlikte piyasadaki olumlu bekleyiş artış getirdi. BTC fiyatı bu haberle birlikte 28.142 dolara kadar tırmandı ancak burada tutunmakta aynı başarıyı gösteremedi.

    Bitcoin ve kripto para piyasası, zorlu bir haftayı ve Ağustos ayını geride bırakırken 28 Ağustos-1 Eylül Haftasında bir çok gelişme yaşandı.

    29 Ağustos Salı günü BTC fiyatında hareketlenme oldu, fiyat yaklaşık 27 bin dolar düzeyine geldiğinde ise Grayscale'in SEC'e karşı açtığı davayı kazanmasıyla birlikte piyasada pozitif bir hava yaşandı. BTC fiyatı bu haberle birlikte 28.142 dolara kadar çıktı ancak bu fiyatta kalamadı. Aynı günde olumlu diğer bir gelişme ise X'ten geldi; X (Twitter), Rhode Island Currency Transmission lisansı aldı. Bu lisansın, kripto para hizmetleri için de kullanılacak olması pozitif havayı yükseltti.

    30 Ağustos Çarşamba günü, Binance Japan, listelediği kripto para sayısını 100'e çıkarmayı hedeflediğini açıkladı. Sonrasında ise Fox Business çalışanı, SEC Başkanı Gary Gensler'ın 12 Eylül'de ve 27 Eylül'de ifade verececeğini açıkladı.

    31 Ağustos Perşembe günü ise Bitcoin piyasası için en kritik gün oldu. BlackRock ve Fidelity de dahil olmak üzere 7 adet spot Bitcoin ETF başvurusuna SEC tarafından 1 eylül cuma günü cevap verilmesi bekleniyordu. Ancak SEC, bu ETF'ler için kararını 31 Ağustos'ta açıkladı. SEC, spot Bitcoin ETF başvurularıyla ilgili kararını açıklamadan önce Bitcoin fiyatında sert düşüşler yaşandı ve fiyat 26 bin dolara kadar indi.

    SEC, 31 Ağustos'ta spot Bitcoin ETF başvurularını erteleme kararı aldı. Böylece 45 günlük bir inceleme süresi daha eklenmiş oldu. Bu kararla beraber Bitcoin fiyatı 26 bin dolar seviyesinin altına indi. 1 Eylül Cuma günü Bitcoin 25.333 doları gördü.

    1 Eylül'de, Bitwise, Bitcoin ve Ethereum Vadeli İşlem ETF başvurusunu geri çekme talebiyle SEC'e başvuruda bulundu.

    Bitcoin ve kripto para piyasası bu hafta hangi verileri takip edecek?

    4-8 EYLÜL HAFTASINDA NELER OLACAK?

    CoinOtag.com’un haberine göre, 4 Eylül Pazartesi günü ABD'de işçi bayramı olduğu için ABD borsaları kapalı kalacak. Pazartesi gününde yüksek volatilite olma ihtimali düşük ve kripto piyasasının stabil hareket etmesi bekleniyor.

    6 Eylül Çarşamba ABD'de bej kitap yayınlanacak. Bu kitap, ekonomik veriler hakkında raporlar sunuyor. FED yetkilileri ise bu kitabı inceleyerek yorum yapıyorlar. Hafta boyunca bazı FED yetkilileri bu verilerle ilgili açıklamalar yapacak.

    Coinbase borsası 6 Eylül Çarşamba günü, BarnBridge (BOND), DerivaDAO (DDX), Jupiter (JUP), Multichain (MULTI), Ooki (OOKI) ve Voyager (VGX) coinlerini borsadan delist edecek.

    7 Eylül Perşembe gününde ise ABD'deki işsizlik haklarından yararlanma başvuruları kamuoyuyla paylaşılacak.


     

     


     

     


    Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
    Geri Dön