27 / 04 / 2024

Piyasalar bu hafta hangi verileri takip edecek? Nelerden etkilenecek?

 Piyasalar bu hafta hangi verileri takip edecek? Nelerden etkilenecek?

Borsada gözaltılar bu hafta piyasaya nasıl etki edecek. Piyasalar hangi verileri takip edecek? Yatırımcıları nasıl bir hafta bekliyor? İşte detaylar...



Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi geçtiğimiz hafta yüzde 3.10 değer kaybetti. Bankalardaki fırtınalı havanın yerini daha stabil bir havaya bıraktığını belirten finans uzmanı ve piyasa analisti Tuncay Turşucu, piyasada taşların yerine oturduğunu söylemek için ise henüz erken olduğunu söyledi. Borsadaki işlemlere ilgili operasyona konu olan vadeli işlemler piyasasında takas süresi olan çarşamba gününün görülüp atlatılmasından sonra borsanın daha sağlıklı bir yapıya kavuşacağını belirten Turşucu, borsadaki işlemlerle ilgili SPK'nın suç duyurusu sonrasında gözaltına alının kişilerle ilgili gelişmelerin ise temkinli bir şekilde takip edilmesi gerektiğini kaydetti. Turşucu, daha önceki yıllarda spekülatörlerle ilgili gözaltıların piyasalarını etkilediğini ancak bu hafta nasıl bir tepki oluşacağını kestirmenin zor olduğunu ifade etti.

Enflasyon verisi önemli

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön