09 / 05 / 2024

veri takvimi

veri takvimi

Borsada gözaltılar bu hafta piyasaya nasıl etki edecek. Piyasalar hangi verileri takip edecek? Yatırımcıları nasıl bir hafta bekliyor? İşte detaylar...

Küresel piyasalarda son durum ne? Endeksler, borsa, dolar yükseldi mi? 

Küresel piyasalarda, artan resesyon endişeleriyle negatif bir seyir hakim olurken, bugünden itibaren yoğunlaşacak makroekonomik veri takvimi yatırımcıların odak noktasında bulunuyor. Peki endeksler, borsa, dolar yükseldi mi? 

Küresel piyasalarda temkinli yükseliş öne çıktı!

Pek çok yatırımcının gündeminde yer alan küresel piyasalar, haftanın devamında yoğunlaşacak makroekonomik veri takvimi öncesi sınırlı da olsa yükseliş eğiliminde hareket ediyor.

24 Nisan haftası yurt içi ve yurt dışında hangi veriler açıklanacak? İşte yeni haftada piyasanın gündemi!

Piyasalar sakin bir haftayı geride bırakırken, gelecek haftanın veri takvimi ise oldukça yoğun. Hem yurt içi hem yurt dışında makro ekonomiye ilişkin önemli veriler açıklanacak. Ayrıca halka açık bankaların ilk çeyrek bilançoları da gelecek hafta ortasından itibaren açıklanmaya başlanacak.

İşte 10 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa, dolar ve altın fiyatları yeni haftada nasıl seyredecek?

Küresel piyasalar, geçen hafta ABD ve Avrupa’dan gelen makro ekonomiye ilişkin veriler ile karışık bir seyir izledi. Yeni haftada ise piyasaları yurt içi ve yurt dışında açıklanacak yoğun bir veri takvimi bekliyor. Pay piyasaları, dolar ve altın haber akışına göre yönünü tayin edecek.

İşte 6 Mart haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

ABD ve Euro Bölgesi başta olmak üzere dünya genelinde artan enflasyon endişeleri nedeniyle küresel piyasalardaki belirsizlik devam ediyor. Enflasyon endişelerine rağmen pay piyasaları geçen haftayı artıda kapatırken, gelecek hafta piyasaların seyri açısından yoğun veri takvimi yakından izlenecek.

Piyasalarda kritik hafta Fed ve AMB faiz artıracak! İşte gün gün takip edilecek veri takvimi

Bu hafta döviz, altın, hisse senedi başta olmak üzere tüm piyasalar Fed ve Avrupa merkez Bankası'nın faiz artırım kararlarına odaklanacak. Yurt içinde ise TÜİK ve Merkez Bankası'nın açıklayacağı veriler takip edilecek.

Alışveriş merkezlerinde kira tahsilatı takvimi yeniden düzenlendi!

Zorlu Gayrimenkul Genel Müdürü Didem Aydın, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan alışveriş merkezlerinin durumunu değerlendirdi...

AVM’lerin açılış takvimi 2020!

COVID-19 salgınındaki olumlu gelişmelere paralel sektörlerdeki normalleşmeyle ilgili takvimi açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AVM’lerin 11 Mayıs’ tarihinden bu yana kapılarını açabileceği hakkında açıklamaların ardından ilk hareketlenen sektörlerin başında alışveriş merkezleri geldi..

Ankara Alışveriş Festivali 2014 etkinlik takvimi!

Ankara Alışveriş Festivali 2014 etkinlik takvimi haberimizin içinde yer alıyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ankara Alışveriş Festivali 30 Nisan tarihinde Sheraton Otel’de düzenlenen organizasyonla tanıtılmıştı...

İNTES, inşaat işçileri için veri tabanı oluşturacak

İnşaat sektöründe mesleki yeterlilikleri belirleme yetkisi alan İNTES, sektörde çalışanlara ilişkin veri tabanı oluşturulacak

Alışveriş merkezleri ciroları yüzde 16 arttı!

Alışveriş merkezleri (AVM) ocak ayı ciro endeksinin, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 16 arttığı bildirildi

Dubai Alışveriş Merkezi boşaltıldı!

Dubai Alışveriş Merkezi'ndeki dev akvaryumun sızıntı yapması üzerine güvenlik önlemi olarak merkezin boşaltıldığı bildirildi

LPG, alışveriş arası güzelleşme mağazaları yarattı

Alışveriş arası güzelleşme mağazaları yarattı, en çok girişimci erkeklerden çıktı

veri takvimi Haberi

veri takvimi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi geçtiğimiz hafta yüzde 3.10 değer kaybetti. Bankalardaki fırtınalı havanın yerini daha stabil bir havaya bıraktığını belirten finans uzmanı ve piyasa analisti Tuncay Turşucu, piyasada taşların yerine oturduğunu söylemek için ise henüz erken olduğunu söyledi. Borsadaki işlemlere ilgili operasyona konu olan vadeli işlemler piyasasında takas süresi olan çarşamba gününün görülüp atlatılmasından sonra borsanın daha sağlıklı bir yapıya kavuşacağını belirten Turşucu, borsadaki işlemlerle ilgili SPK'nın suç duyurusu sonrasında gözaltına alının kişilerle ilgili gelişmelerin ise temkinli bir şekilde takip edilmesi gerektiğini kaydetti. Turşucu, daha önceki yıllarda spekülatörlerle ilgili gözaltıların piyasalarını etkilediğini ancak bu hafta nasıl bir tepki oluşacağını kestirmenin zor olduğunu ifade etti.

Enflasyon verisi önemli

Piyasa Analisti Tuncay Turşucu, veri takvimine bakıldığında ise içerde yarın (3 Ekim 2002) açıklanacak...