30 / 04 / 2024

Piyasalarda kritik hafta Fed ve AMB faiz artıracak! İşte gün gün takip edilecek veri takvimi

Piyasalarda kritik hafta Fed ve AMB faiz artıracak! İşte gün gün takip edilecek veri takvimi

Bu hafta döviz, altın, hisse senedi başta olmak üzere tüm piyasalar Fed ve Avrupa merkez Bankası'nın faiz artırım kararlarına odaklanacak. Yurt içinde ise TÜİK ve Merkez Bankası'nın açıklayacağı veriler takip edilecek.



Bu hafta piyasalar Merkez Bankaları'nın faiz artırımlarına odaklanacak. Amerikan ve Avrupa merkez bankalarının 50’şer baz puan faiz artırması beklenirken iç piyasada da TÜİK'in açıklayacağı veriler takip edilecek. ParaAnaliz sitesinden Dr. Fulya Gürbüz'ün hazırladığı haftalık takvime göre gün gün takip edilecek veriler şöyle;

12 ARALIK 2022, PAZARTESİ

TÜİK Ekim ayı işgücü verilerini açıklayacak. Eylül ayında açıklanan son verilere göre; işsizlik yüzde 10.1, işsiz sayısı 3 milyon 482 bin kişi olurken, atıl işgücü oranı yüzde 20,3, genç işsizlik oranı yüzde 18.9 seviyesinde gerçekleşti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön