17 / 05 / 2024

Piyasalarda kritik hafta Fed ve AMB faiz artıracak! İşte gün gün takip edilecek veri takvimi

Piyasalarda kritik hafta Fed ve AMB faiz artıracak! İşte gün gün takip edilecek veri takvimi

Bu hafta döviz, altın, hisse senedi başta olmak üzere tüm piyasalar Fed ve Avrupa merkez Bankası'nın faiz artırım kararlarına odaklanacak. Yurt içinde ise TÜİK ve Merkez Bankası'nın açıklayacağı veriler takip edilecek.



15 ARALIK 2022, PERŞEMBE

Perşembe günü ise gözler Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) yapacağı para politikası toplantısında olacak. Piyasalar AMB'den de 50 baz puanlık faiz artırımında bulunmasını bekliyor.

Perşembe günü ayrıca TCMB, Kasım ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi'ni açıklayacak.

TÜİK ise Kasım ayı konut satışı verilerini açıklayacak. Ekim ayında konut satışları yüzde 25,3 azalarak 102 bin 660 adet olmuştu.

TCMB ayrıca perşembe günü özel sektörün Ekim ayı yurtdışı kredi borcuna ilişkin verileri paylaşacak. Eylül ayında bu veri yurtdışı uzun ve kısa vadeli toplam borç 160,9 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmişti.

16 ARALIK 2022, CUMA

TCMB Aralık ayı piyasa katılımcıları anketini açıklayacak. Kasım ayında katılımcılar TÜFE'nin yıl sonunda ortalama yüzde 68.06 seviyesinde olacağı tahminini paylaşmıştı.

Merkez Bankası ayrıca cuma günü Ekim ayı konut fiyatı endeksini açıklayacak. Cuma günü ayrıca Ekim ayı Türkiye kısa vadeli dış borç stoku açıklanacak.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön