28 / 04 / 2024

FED’in agresif faiz artışları ABD’li emlak zenginlerine yaradı! 

FED’in agresif faiz artışları ABD’li emlak zenginlerine yaradı! 

FED’in agresif faiz artışları konut almak isteyenlerin hayallerini ertelemesine neden oldu. Talebin piyasadan çekilmesiyle beraber düşen fiyatlar da zengin yatırımcılar için fırsat haline geldi



ABD Merkez Bankası’nın (FED) agresif faiz artırımları Amerikan emlak piyasasını da olumsuz şekilde etkiledi. Verilen detaylara göre, konut satış rakamları 2020 yılının en düşük seviyesine ulaştı. Fakat mortgage faiz oranları yüzde 6,5’in üzerinde seyretmeyi sürdürüyor. Ancak Benzinga yazarı Mark Gilman’a göre, söz konusu bu durum yatırımcıların daha az değişken şekilde görülebilecek başka bir seçeneğe bakmasını gerektirmiyor.

FED’in agresif faiz artışları ABD’li emlak zenginlerine yaradı! 

Borsa Gündem'de yer alan habere göre, Gilman gayrimenkul yatırım fonlarını (GYO) örnek gösteriyor. GYO’lar yalnızca konut gayrimenkullerinde yatırım yapan bir platform değil. Fon portföylerinin içinde ticari alanlar, büyük alışveriş merkezleri, oteller, apartman binaları, ofis alanları ve hastaneler de yer alıyor. Finans yazarına göre ev fiyatları yüksek olmayı sürdürse de gayrimenkul alanındaki diğer kategoriler aşırı değerli konumda değil ve potansiyel olarak yatırımcıları piyasalardaki sert düşüşlerden koruma yetisine de sahip.

Yatırımcılar ise konut gayrimenkulleri piyasasından vazgeçmiş değil; zayıflayan finansal koşullar sonucunda düşen konut envanterinden ve bu varlıkların kira getirisinden yararlanmayı hedefliyorlar. Söz konusu strateji aynı zamanda son birkaç senedir görülen en yüksek fiyatların oluşmasını da destekliyor.


Geri Dön