12 / 05 / 2024

FED’in agresif faiz artışları ABD’li emlak zenginlerine yaradı! 

FED’in agresif faiz artışları ABD’li emlak zenginlerine yaradı! 

FED’in agresif faiz artışları konut almak isteyenlerin hayallerini ertelemesine neden oldu. Talebin piyasadan çekilmesiyle beraber düşen fiyatlar da zengin yatırımcılar için fırsat haline geldi



Gayrimenkul araştırmaları firması CoreLogic tarafından açıklanan rakamlara göre, 2022 yılının ilk çeyreğinde satılan tek ailelik evlerin yatırımcı payı, 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 17 arttı ve yüzde 28’e ulaştı. Verileri ayrıca, bin ya da daha fazla eve sahip yatırımcıların evlerinin yüzde 3’ünü 2021 ve 2022 yılınınşu anki döneminde satın aldığını ortaya koydu. Bu oran önceki yıllarda ise yüzde 1 şeklindeydi.

Yine verilen bilgilere göre, Redfin ve Offerpad Solutions gibi Amerikan emlak devleri de son dönemde bol miktarda gayrimenkul satın aldı. Redfin Ekonomisti Sheharyar Bokhari, “Arz sıkıntısı da konut sahipleri için önemli bir avantajdır. Satın alacak ev bulamayan birçok insan bunun yerine kirada oturmak zorunda kalıyor” ifadelerini kullandı.

Gayrimenkul milyarderi, yazar ve satış eğitmeni Grant Cardone, mevcut pazarda fırsat olduğunu belirterek, önemli açıklamalar yaptı.

FED’in agresif faiz artışları ABD’li emlak zenginlerine yaradı! 

Grant Cardone “2008 yılından beri en iyi emlak piyasası fırsatına girdiğimize inanıyorum. FED faiz oranlarını yükselterek, konut almak isteyenleri piyasanın dışına itti. Bu da fiyatların geri çekileceği anlamı taşıyor. Konut piyasasına girmek isteyen bir son kullanıcıysanız, şimdi senenin başına göre daha ucuza bir konut satın almak için harika bir zaman." ifadelerini kullandı.

Grant Cardone ayrıca şu ifadelere de yer verdi: "Geçen senenin sonlarında ya da bu senenin başlarında hızlı bir dönüş yapmayı uman ve ayarlanabilir mortgage kredisine sahip olan insanları aramalısınız. Konutlarını satın alabilecek bir pazarın olmadığı bir dünyaya uyanıyorlar ve iki katına yükselen oranlarda mortgage kredilerini ödüyorlar.”

Gayrimenkul milyarderi ayrıca portföylerinin bildirimini halihazırda yapan  kurumların da izlenebileceğini dile getirdi. Zira söz konusu kurumlar bu senenin son çeyreğinde piyasalara çok fazla ürün ya da envanter getirebilmek için kaynak arıyorlar.

Undercover Billionaire (Gizli Milyarder) adlı bir Amerikan televizyon programında ünlenen ve 7 özel şirketin CEO’su ve ortağı olan  Grant Cardone yatırımcıların gayrimenkul yatırımlarından kaçmasına gerek olmadığını belirtiyor. Grant Cardone ayrıca bu senenin sonuna ve gelecek seneye kadar gelir getiren gayrimenkullerde agresif alım pozisyonundayım” açıklamasını yaptı.

Borsagundemcom tarafından derlenen bilgilere göre gayrimenkul satın alabilmek için elinde yeterince nakit parası olmayanlar yatırımcıların da bu sektöre girebilmesi mümkün. Sayıları giderek artan yatırımcılar gayrimenkul fonlarını satın alıp, sektöre daha pasif bir seçeneği tercih edebiliyor. 

Ayrıca verilen bilgilere göre, bazı yatırımcılar, tek ailelik konutların kira hisselerini satan Jeff Bezos destekli bir gayrimenkul yatırım platformu aracılığıyla 100 dolar gibi düşük bir tutarla bile piyasaya giriyorlar. Bezos destekli yatırım platformu daha şimdiden toplam 75 milyon dolardan fazla değere sahip 203 mülkü finanse etti.

ABD'li ajanstan dikkat çeken analiz: Deprem Türkiye’deki kira krizini derinleştirdi!

ABD'de mortgage faizleri son 3 ayın en yüksek seviyesine çıktı!

ABD borsalarındaki sert satış dalgası kripto paralara da yansıdı! Bitcoin 24 bin dolar seviyesine geriledi


Geri Dön