29 / 04 / 2024

ABD borsalarındaki sert satış dalgası kripto paralara da yansıdı! Bitcoin 24 bin dolar seviyesine geriledi

ABD borsalarındaki sert satış dalgası kripto paralara da yansıdı! Bitcoin 24 bin dolar seviyesine geriledi

Küresel piyasalardaki sert dalgalanmalar kripto piyasalarını da etkiliyor. Bitcoin, ABD hisse senedi endekslerindeki sert satışların ardından 24 bin dolar seviyesine gerilerken, piyasalar Fed tutanaklarından gelecek haberleri bekliyor.



Küresel piyasalardaki sert satış dalgası kripto para piyasasına da yansıdı. 25 bin dolar seviyesinde gezinen Bitcoin, ABD hisse senedi endekslerindeki satış dalgasının etkisiyle bir miktar gerileyerek güne 24 bin dolar seviyelerinden başladı.

 ABD borsalarındaki sert satış dalgası kripto paralara da yansıdı! Bitcoin 24 bin dolar seviyesine geriledi

Kripto para piyasalarındaki son gelişmeleri değerlendiren Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, Bitcoin’in, uluslararası borsalardaki risk iştahının azalmasıyla birlikte bir miktar gerilediğini belirterek Bitcoin’in 24 bin dolar civarında alıcı bulduğunu, Ethereum’un ise sabah saatlerinde 1.630 dolar civarında fiyatlandığını söyledi. Kripto para piyasasının toplam büyüklüğünün ise 1,1 trilyon dolar seviyelerine tutunmaya çalıştığını kaydeden Yorak’a göre, para piyasaları açısından bugünün en önemli gelişmesi, ABD Merkez Bankası Fed’in önümüzdeki günlerdeki faiz politikalarının seyrine ilişkin ipuçlarının yer alacağı tutanaklar olacak. Fed tutanakları öncesi ABD hisse senedi endekslerinde yüzde 2 ile 2,5’luk sert geri çekilmeler yaşanırken, bu geri çekilmenin kripto para piyasası dahil birçok yatırım aracına yansıdığı belirtildi.

Samet Yorak, bugün tutanaklarda FED yetkililerinin 25 baz puandan daha fazla faiz artışı düşünmesi konusundaki görüş ve öngörülerinin takip edileceğini kaydederken, yine enflasyon görünümüne dair beklentilerin de yine piyasanın radarında olacağını belirtti. Yorak’a göre, piyasa beklentilerinden ahin açıklamalar piyasa üzerinde negatif bir fiyatlamaya yol açabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön