17 / 05 / 2024

Piyasalarda kritik hafta Fed ve AMB faiz artıracak! İşte gün gün takip edilecek veri takvimi

Piyasalarda kritik hafta Fed ve AMB faiz artıracak! İşte gün gün takip edilecek veri takvimi

Bu hafta döviz, altın, hisse senedi başta olmak üzere tüm piyasalar Fed ve Avrupa merkez Bankası'nın faiz artırım kararlarına odaklanacak. Yurt içinde ise TÜİK ve Merkez Bankası'nın açıklayacağı veriler takip edilecek.



TÜİK ayrıca Ekim ayı Dış Ticaret Endekslerini açıklayacak olan TÜİK aynı zamanda Ekim ayı inşaat maliyet endeksini de açıklayacak. Eylül 2022’de inşaat maliyet endeksi, aylık %1,57, yıllık %119,83 artış kaydetmişti.

Merkez Bankası Ekim ayı cari işlemler dengesi verisini paylaşacak. Cari işlemler dengesi Eylül ayında 3,0 milyar dolar açık vermişti.

13 ARALIK 2022, SALI

TÜİK Salı günü Ekim ayı sanayi üretim endeksini açıklayacak. Eylül ayında sanayi üretimi aylık yüzde 1,6 düşerken, yıllık bazda ise yüzde 0,4 artış kaydedilmişti.

TÜİK ayrıca salı günü Ekim ayı perakende satış endeksini de açıklayacak.Eylül ayında perakende endeksi aylık yüzde 1,8 artarken yıllık olarak yüzde 9.7 artış göstermişti. Ekim ayında da perakende endeksinin artması bekleniyor.

14 ARALIK 2022, ÇARŞAMBA

Çarşamba günü bütün gözler Fed'in yapacağı para politikası toplantısında olacak. Fed'in 14 Aralık toplantısında yüzde 78 olasılıkla 50 baz puanlık artırıma gitmesi bekleniyor böylece faiz oranı aralığı yüzde 4,25 - 4,50 bandına yükseltecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön