27 / 04 / 2024

Dünyaca ünlü banka: ‘Faiz artışı kadar Merkez Bankası’nın iletişim dili de önemli’

Dünyaca ünlü banka: ‘Faiz artışı kadar Merkez Bankası’nın iletişim dili de önemli’

Almanya merkezli dünyaca ünlü Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na yönelik bir rapor yayımladı. Deutsche Bank, faiz artışı kadar Merkez Bankası’nın iletişim dilinin de önemli olduğunu vurguladı.



Almanya’nın en büyük kredi kuruluşlarından Deutsche Bank, bu haftaki toplantıda faizlerin yüzde 20’ye çıkarılmasını beklediklerini ifade etti. Deutsche Bank, faiz artışının boyutu yanında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) iletişim dili gibi faktörlerin de eşit derecede önemli olduğunun altını çizdi.

Dünyaca ünlü banka: ‘Faiz artışı kadar Merkez Bankası’nın iletişim dili de önemli’

paraanaliz.com’un haberine göre, Deutsche Bank, TCMB’nin faiz artış patikasına ilişkin öngörülere yer verdiği bir rapor yayımladı. Banka Merkez Bankası’nın bu hafta politika faizini 1150 puanlık artışla yüzde 20 seviyesine çıkarmasını ve temmuzda da piyasa tepkisine bağlı olarak ek bir 500 baz puanlık artış öngördüklerini belirtti.

Deutsche Bank, Christian Wietoska imzalı yayımlanan 16 Haziran tarihli raporda, bu faiz artışlarından sonra 2023’ün geri kalan kısmında politika faizinin yüzde 30 seviyesine çıkarılması için alanı olacağı değerlendirmesine yer verildi.

Peki, Deutsche Bank, Merkez Bankası’na ilişkin yayımlanan raporda başka hangi noktalara vurgu yaptı? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön