29 / 04 / 2024

Dünyaca ünlü banka: ‘Türkiye’de faizler artacak’

Dünyaca ünlü banka: ‘Türkiye’de faizler artacak’

Birleşik Krallık merkezli dünyaca ünlü banka Barclays, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminin yeni dönemde faizleri 2023 sonuna kadar yüzde 36 seviyelerine çıkarabileceğini öngördüğünü ifade etti.



Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek faizin enflasyona neden olduğunu savunmuş ve bu kapsamda, ‘Türkiye Ekonomi Modeli’ni de uygulamaya koymuştu.

Bu modelde düşük faiz, yüksek kur politikasında ihracatın yükselmesi, böylece cari fazla verilerek, meydana gelecek döviz bolluğuyla Türk Lirası’nın değer kazanması ve enflasyonun düşürülmesi amaçlanıyordu.

 Dünyaca ünlü banka: ‘Türkiye’de faizler artacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2021 yılı Eylül ayında faiz indirim sürecine başlamış ve bu yılın şubat sonuna kadar politika faizi yüzde 19’dan 8,5’a indirilmişti.

Bu süreçte ‘tartışmalı’ resmi enflasyon bile yüzde 80 seviyelerini aşmış ve cari açık ve döviz kurlarında rekorlar yaşanmıştı.

Bu modelin seçim sonrası terk edileceği ve başka politikaların uygulanacağı düşünülmüştü. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada faizleri düşürmeye devam edeceğini belirtmişti.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön