16 / 05 / 2024

Dünyaca ünlü banka: ‘Türkiye’de faizler artacak’

Dünyaca ünlü banka: ‘Türkiye’de faizler artacak’

Birleşik Krallık merkezli dünyaca ünlü banka Barclays, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminin yeni dönemde faizleri 2023 sonuna kadar yüzde 36 seviyelerine çıkarabileceğini öngördüğünü ifade etti.



Ancak, BBC Türkçe’nin haberine göre, Barclays’den Ercan Ergüzel, müşterilere iletilen bilgi notunda, ‘faiz oranları ve dövizde bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu’ ifade etti. Ergüzel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni dönemde faizleri 2023 sonuna kadar yüzde 36 seviyelerine yükselteceğini öngördüklerini söyledi.

Türk basınında yer alan haberlere göre de bu tür bir faiz politikası değişikliğine liderlik edecek iki isim, Mehmet Şimşek ve Naci Ağbal kabineye davet edilecek.

 Dünyaca ünlü banka: ‘Türkiye’de faizler artacak’

Morgan Stanley ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belirttiği gibi politika faizinin mevcut yüzde 8,5 bandında tutulması ya da daha da aşağı indirilmesi durumunda, TL’nin nasıl bir seyir izleyeceğini inceledi.

Analistler Hande Küçük ve Aline Slyusarchuk tarafından önceki gün paylaşılan yatırımcı notuna göre, politikanın yönü aynı kalırsa, TL, dolar karşısında 26 seviyesine tahmin edilenden çok daha kısa sürede gerileyebilir ve 2023 sonuna kadar 28 seviyesi görülebilir.

‘TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİ EKONOMİ VE İHRACAT OLMALI’

Öte yandan, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türk seçmeninin seçimini gerçekleştirdiğini, bundan sonraki süreçte hükümetin hız bir şekilde kurulmasını ve uluslararası camianın güvenini oluşturacak gelişmelerin ivedilikle gerçekleştirilmesini, gündemin ekonomi ve ihracat olmasını beklediklerini söyledi.

Emekli ve memura görülmemiş zam müjdesi verildi!

e-Devlet yardım başvurusu! Bu formu eksiksiz dolduranın hesabına haziran ayında yatacak!

Bankalar kredi faiz oranlarını sil baştan yeniledi! İşte banka banka kredi faiz oranları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön