27 / 04 / 2024

Dünyaca ünlü bankadan Türkiye için flaş enflasyon ve faiz tahmini

Dünyaca ünlü bankadan Türkiye için flaş enflasyon ve faiz tahmini

Morgan Stanley, Türkiye'de normal ekonomi politikalarına dönüşün olasılıklar dahilinde olduğunu ifade edildi. Bu dönüşün ardından TCMB'nin politika faiziyle ilgili flaş faiz ve enflasyon tahmini de geldi. İşte tüm detaylar...



ABD’li dev yatırım bankası Morgan Stanley “CEEMEA Ekonomik Görünüm” raporunda Türkiye ekonomisine ilişkin tahminlerini açıkladı.

Sözcü'nün derlediği raporda Türkiye için baz senaryonun yüzde 9 politika faizinin uzun süre sabit tutulması olduğu ancak seçimlerden sonra ortodoks politikalara dönüşün de olası olduğu ifade edildi.

Ortodoks politikaya dönüşün ekonomide yeniden dengelenme sağlayabileceği, 2024’ten itibaren ekonominin düşük enflasyon ve yüksek büyüme dönemine girilebileceği belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön