28 / 04 / 2024

Dünyaca ünlü banka iflas ettiğini açıkladı. Dünyadan binlerce müşterisi var. Müşteriler şaşkına döndü

Dünyaca ünlü banka iflas ettiğini açıkladı. Dünyadan binlerce müşterisi var. Müşteriler şaşkına döndü

Dünya genelinde bankalardan endişe verici haberler gelmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü bir banka daha iflas ettiğini açıkladı. Müşteriler şaşkına döndü.



Bankalar ekonomik krizde en çok öne çıkan yapılar olarak biliniyor. Gerek olumlu anlamda devreye girmeleri gerekse de yaşadıkları krizlerle dikkat çekiyorlar. Son dönemde dünya genelinde iflas eden banka sayısında ciddi bir artış meydana geldi. Rus bankasından sonra bu sefer de bir Hollanda bankası iflas ettiğini açıkladı. Müşterileri büyük bir şaşkınlık yaşadı. 

Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle yaptırıma maruz kalan Rusya merkezli Alfa Bank’ın Hollanda'da faaliyet gösteren alt kuruluşu ATB, iflas ettiğini duyurdu.

Rusya'nın en büyük özel bankası Alfa Bank'ın Hollanda'da faaliyet gösteren alt kuruluşu ATB, iflasını, "ABD ve İngiltere tarafından uygulanan yaptırımlar bankanın faaliyetlerini devam etmesini zorlaştırdı" ifadeleriyle açıkladı.
Müşterilerin mevduatlarının ise Hollanda Merkez Bankası'nın tasarruf sahiplerini koruma programı uyarınca geri alınabileceği belirtildi.

ATB'nin Rusya'da bankacılık sektörünün önde gelen isimlerinden ve yaptırım listesinde bulunan Mikhail Fridman'a ait olduğu ve bankanın yaklaşık 23 bin özel müşterisinin olduğu biliniyordu.
 


Geri Dön