10 / 05 / 2024

Dünyaca ünlü banka: ‘Faiz artışı kadar Merkez Bankası’nın iletişim dili de önemli’

Dünyaca ünlü banka: ‘Faiz artışı kadar Merkez Bankası’nın iletişim dili de önemli’

Almanya merkezli dünyaca ünlü Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na yönelik bir rapor yayımladı. Deutsche Bank, faiz artışı kadar Merkez Bankası’nın iletişim dilinin de önemli olduğunu vurguladı.



Diğer taraftan, bankanın raporunda, diğer ihtimallerin de değerlendirmeye alındığına vurgu yapıldı. Deutsche Bank, Merkez Bankası’nın bu hafta yapacağı toplantı için baz senaryo olarak ortaya koydukları yüzde 20 seviyesindeki faiz tahmini yerine faizin biraz daha az agresif bir adımla yüzde 18 seviyesine ya da çok daha agresif bir hamle olarak önden yüklemeli bir adımlar yüzde 25 seviyesine yükseltilmesi ihtimallerinin de göz ardı edilemeyeceğini ifade etti.

Dünyaca ünlü banka: ‘Faiz artışı kadar Merkez Bankası’nın iletişim dili de önemli’

Söz konusu raporda reel faizlerin negatif bölgenin derinlerinde kalmayı sürdüreceği ve Merkez Bankası’nın TL mevduat faizlerine yalnızca yetişmeye çalışacağına vurgu yapılarak faiz artışının boyutu dışındaki etkenlerin de eşit derecede önemli olacağının değerlendirildiği aktarıldı.

Banka buna örnek olarak Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın kararın ardından yayımlanacak metinde, gerekmesi durumunda daha fazla parasal sıkılaştırma taahhüt etmesi ve makroihtiyati önlemlerin nasıl yönetileceği gibi konularda iletişim dilinin nasıl kullanılacağı gibi konulara dikkat çekti.

Erken emekli olmak isteyenler hemen baksın! Tek tek açıklandı!

Bitcoin geçen hafta yaşadığı kaybını telafi etti!

Kredi kartlarına faiz zammı mı geliyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön