04 / 05 / 2024

Kredi kartlarına faiz zammı mı geliyor?

Kredi kartlarına faiz zammı mı geliyor?

Kredi kartlarına faiz zammı gelebileceği belirtildi. Merkez Bankası piyasa beklentileri anketinde tahmin edildiği gibi politika faizi yüzde 8.50’den yüzde 17.50’ye yükseltirse, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami akdi faiz oranı da yüzde 1.36’dan yüzde 2.15’e kadar çıkabileceği ifade edildi.



Pahalılık karşısında limitlerini zorlayarak tüm ihtiyaçlarını kredi kartlarıyla karşılayan insanlar, ağustos ayından itibaren kredi kartlarında ve kredili mevduat hesaplarında daha yüksek faizlerle karşı karşıya kalacak. Kredi kartlarının faiz oranları Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası faizi ile belirleniyor.

 Kredi kartlarına faiz zammı mı geliyor?

sozcu.com’un haberine göre, Para Politikası Kurulu'nun (PPK) 22 Haziran tarihinde gerçekleştireceği toplantısında faiz artırımına gideceğine kesin gözüyle bakılıyor. TCMB, piyasa beklentileri anketinde tahmin edildiği gibi politika faizi yüzde 8.50'den yüzde 17.50'ye yükseltirse, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami akdi faiz oranı da yüzde 1.36 seviyesinden yüzde 2.15 seviyesine kadar çıkabilir. Yapılan hesaplamalara göre, kredi kartı faiz oranı, politika faizinin yüzde 20 seviyesine ulaştığı senaryoda yüzde 2.36'ya, yüzde 30'da ise yüzde 3.26'ya yükselecek.

Peki, kredi kartlarına faiz gelirse ne zaman kartlara yansıyacak? İşte detaylar...


Geri Dön